istanbul'dan yiyecek bir şey ne goturebilirim?

susluler istanbuldan memleketime gideceğim, ne zaman gitsem sen bize hiç değişik bir şey getirmedin oralardan diye takılırlar. aklıma hic istanbula has bir şey gelmiyor, her yerde var bence buradaki seyler. aklınıza gelen bir sey var mi?

1. yani bence de yok aklıma lokum geldi sadece mısır çarşısında güzel lokumlar var

19 ocak 2022 11:34

2. Fatih sarması (ama şerbetli bir kek ne kadar yol gideceksiniz ve nasıl götürülür bilmiyorum.)

19 ocak 2022 11:35

3. İstanbul'a has bir şey yok pek süslü. Memleketiniz de uzak mı şimdi ona göre bir şeyler söylenebilir. Ben olsam memleketimde pek bulunmayan ama istanbul'da güzelinden bulabileceğim bir şeyi götürürdüm.

19 ocak 2022 11:38

4. eminönü veya kadıköyden çekilmiş mehmet efendi kahvesi, karaköy güllüoğlundan baklava, hafız mustafadan veya sekerci cafer eroldan lokum

19 ocak 2022 11:56

5. ben ist.a ne zaman gelsem beyoğlu çikolatası alıyorum. bilmiyorum çok özelliği yok diyor çoğu insan ama biz çok seviyoruz. çeşitlerinden toplayıp alıyorum. şu folyo gibi kağıda sarılı büyük çikolatalardan. fıstıklı, fındıklı falan.

19 ocak 2022 11:59

6. Ali muhiddin hacı bekir'den çifte kavrulmuş fıstıklı lokum, akide şekeri, badem ezmesi ve sevdiğiniz başka ne varsa. Koska'dan susam krokan ve nugat. Kurukahveci mehmet efendi'den türk kahvesi ve salep. Son gittiğimde salebin kg fiyatı 2000 tl olmuştu yalnız ve min. 50 gr satıyorlar, ona dikkat. Ancak hazır saleplere kesinlikle benzemez, katkısız ve farklı bir lezzet. Dondurma yaparken de kullanılır. Boza seviyorsanız Vefa Bozacısı'ndan boza.

19 ocak 2022 12:15

7. Istiklaldeki Hacı bekirden karisik akide sekeri+1 gerçekten güzel oluyor şekerleri.

19 ocak 2022 12:56