isten cikmak hakkinda kizlar ne yapmaliyim?

susluler simdi ben tam bir ay once bayram tatili ile isten ayrilmak istedigimi patrona soyledim. (patron firmasinda calisiyorum akliniza ik falan gelmesin kurumsalliktan baaya uzaktayim) birini buldugunuzda isi ogretirim o zamana kadar dururum dedim. ama bayrami hedef koyalim demistim. 1 haftadir yerime diye bi cocuk var ama girisini yapmadilar stajyer gibi takiliyor suan. isi cok anladigini sanmiyorum ama ben her seyi gosterdim yapa yapa ogrenir alisir yani, bana kimse ogretmedi isi ben basladigimda pozisyonumdaki calisan pat diye birakmis yarin gelmiyorum diyerek o yuzden bostu patronla istisareli ilerleyerek ogrendim isi. dun patron geldi odama cocuk da benim odamda zaten, nasil gidiyor vs dedi. isleri soyledi bunlari goster ogrensin diye.ben hepsini gosterdim hizlanmasi lazim sadece o da alistiginda olur zaten dedim. x(yenicocuk) her seyi ogrenmeden sen cikamazsin dedi bana. insanlarin icinde uzatmamak icin bir sey demedim ama ne demek cikamazsin? ben 1 ay onceden soyledim. iyi niyetim ve ailemin is yaptigi biri olmasi nedeniyle kibarlik gostererek icinize sinen birini bulana kadar dururum dedim ama bu da biraz sinirini asti artik. kisa kadar yolu var gibi laflar geciriyor arada. ne yapmaliyim simdi bayram tatiline bugun girecegiz ben bayram donusu gelip gelmicegimi bilmiyorum. yani gelicek diye bekliyorlar beni ama ben istemiyorum. yardimci olabilecek fikir verebilcek varsa cok sevinirim cunku bana work mom olan is arkadasim da isi birakti yardim lazimmmm

1. ne kadar süredir çalışıyorsunuz? ihbar süresine uygun olarak noterden işten ayrılacağınızı bildirin. sonra işveren uyuzluk yapar ihbar tazminatı vs isterse diye kendinizi sağlama alırsınız. ihbar sürenizi çalışıp çıkın. bir ay önceden şifahen söylemişsiniz çıkacağınızı, kafanıza göre çıkar giderseniz sonra ihbar süresine uymadı diye tebelleş olma ihtimaline binaen söylüyorum. sözlü olarak iletmeniz yeterli olmayacaktır.

14 haziran 2024 11:42

2. maaslari asgari ucret uzerini elden odeyen bir isveren olarak, ihbar tazminati gibi islere bulasacagini sanmiyorum. ayrica dedigim gibi ailemle is yapiyor. tazminat islerine girmez. resmi bisey dusunmeyin yani bunda. kurumsallik profosyenellik hicbiri yok

14 haziran 2024 12:06

3. Bayramdan sonra hemen gitmemezlik yapma. 1 haftada olsa çalış ki bayram kısmındaki paranı al yoksa çıkışını erken yaparlar bayram günleri çöpe gider

14 haziran 2024 13:44

4. süslü bence sen en iyisi bi 4 hafta daha sabret, bayram dönüşü de diğer arkadaşların dediği gibi istifanız usulunce yazıp ilet hatta imkanın varsa muhasebeci, ik ya da avukattan falan bir destek al dilekçen sürecinle ilgili. Tanıdık falan dinleme sonuçta sen de onun için bir tanıdıksın ve o seni çok düşünmüyor. Kibarca usulünce dilekçeni ver sonra da günün gelmesini bekle.

14 haziran 2024 14:20