istihare olayı gerçek mi ya yapıp bi şeyler gören var mı ona göre yapacağım :)?

bu tarz şeylere hiç inanmam aslında ama çok çaresiz hissediyorum :/

1. müslüman mısınız bilmiyorum ama eğer öyleyseniz bu bir hurafe değil, dinde yeri olan bir durum. Ve evet annem benim de kardeşimin de olacağını daha test yaptırmadan görmüş. Ama annem genel olarak hisleri kuvvetli bir insandır. Her insanda, her seferinde başarılı olmuyor ama. Deneyebilirsiniz

5 şubat 2021 00:40

2. Evet ama sadece rüyaya indirgememek lazım. İstihare Allah'tan hayrı istemek anlamına geliyor, bunun için dua ediyoruz. Rüya göremesenizde içinize doğan şekilde karar vermek doğru olabilir sizin için.

5 şubat 2021 00:44

3. ya müslümanım inanmamam şu şekilde, annem dayımın evliliğinde istihareye yattı yeşil beyaz güzel bi şeyler görmüş ama şu an boşanma aşanmasındalar kötü bi hale geldiler. onu falan sorguluyorum bilemedim

5 şubat 2021 00:51

4. kişi kendisi için neyin hayırlı olduğunu o andayken bilemez. verdiğiniz örnekte o evlilik kötü olmuş ve bitmiş ve evet bu şu an kötü bir şey gibi görünüyor. ama belki de dayınızın öğrenmesi gereken şeyler vardı ve bunlar o evlilik aracılığıyla verildi ona.

kendimden örnek vereyim bir sene önce biten ilişkime inanılmaz umutlarla başlamıştım ve yeşiller beyazlar içinde eski sevgilimi görmüştüm. bu rüya daha da perçinlemişti sevincimi. ilişkimiz süresince o kadar üzüldüm o kadar haksızlığa uğradım ki ben de inancımı kaybetmiştim nasıl olur demiştim. sonra 1 sene boyunca kendimle çalıştım ve şu an diyorum ki o kötü ilişki benim başıma gelen en iyi şeydi çünkü kendimi bulmamı sağladı

5 şubat 2021 01:49

5. yok a5 o kadar ciddi evlilik gibi bir karar değil benimki, devam ettirmekle ettirmemek arasında kaldığım ve gerçekten bunalmış hissettiğim bir durumdayım

5 şubat 2021 01:55

6. çok doğru bir bakış açısı a1 okuyunca hak verdim. şer gördüklerimizde hayır, hayır gördüklerimizde şer mevzusu giriyor işin içine sanırım

5 şubat 2021 01:56

7. kesinlikle tam olarak buydu demek istediğimiz, bir sürü farklı adı var bunun yabancılar nova effect de diyor isterseniz bu konuyu araştırabilirsiniz. İnsanın hayata ve olanlara bakış açısı değişiyor gerçekten. Başımıza gelenleri kontrol edemesek de onlara nasıl tepki verdiğimizi kontrol edebiliriz sonuçta. Umarım sizin için en hayırlı olucak kararı verirsiniz siz de :)

5 şubat 2021 02:19

8. İstihare nasil yapiliyor? Detayli anlatabilir misiniz?

5 şubat 2021 03:29

9. teşekkür ederim a1, hepimiz için her zaman hayırlısı her şeyin inşallah 🙏🏻

5 şubat 2021 10:15

10. hımmm, yaptım dün gece ama his de yok içimde smmsmsmsms allahım yarabbim yardım et ya smsmmssm

5 şubat 2021 10:16