isviçre'de bir yıl okumak mı yoksa araba sahibi olmak mı?

isviçre lozan üniversitesine gitme hakkı kazandım erasmus ile. burs yok. isviçre'de asgari ücret 4000 frank yani yaklaşık 40.000 tl. dünyanın en pahalı ülkelerinden bir tanesi, okul yurdu bile 600-700 frank tutacak, ulaşımı yemesi içmesi sağlık sigortası derken aylık masrafım en az 2.000 frank olacak. yani ailem 20.000 tl gönderecek her ay. babam istersen bu parayla (12x20k) 250 bin tl ye bir araba alalım sana araban olsun diyor. hukuk öğrencisiyim, ingilizcem b2 almancam a2. isviçre'ye gidersem ing c1, alm b2 seviyesine getiririm. bir yıl isviçre gibi bir ülkede yaşamak iyi bir hayat deneyimi. alacağım hukuk eğitimi değerli çünkü unil baya iyi bir üniversite. öte yandan okurken avukatlık yaparken altımda arabam olur. araba fiyatları da astronomik artıyor türkiye'de yatırım olarak da düşünülebilir. kenarda bir param olur yani. bir gün büro açarım ev alırım paraya ihtiyacım olur satıp peşinat yapabilirim. durum bu. bu arada part time bile çalışmam yasal değil isviçre'de  (non-eu vatandaş olduğum için). kanuna aykırı bir şekilde de çalıştırmaz kimse diye tahmin ediyorum. kuralcı bir ülke malum. durum bu. fikri olan herkes yardımcı olmaya çalışırsa sevinirim. aşağıda oylama yapacağım düşündüğünüz cevabı beğenin.

1. isviçre'de eğitim al

10 haziran 2021 16:47

2. araba aldır

10 haziran 2021 16:47

3. süslü dalga mı geçiyorsun :d hazır bu eğitimi karşılayacak maddi imkanınız varken ne arabası yahu özel uçağa bile hayır derim.

10 haziran 2021 16:48

4. eğitim. araba mantıklı gibi gelse de daha sonra gidip bir yıl yaşama imkanınız olacak mı? ayrıca daha sonrası için eğitiminizin size faydası olacak mı? araba her zaman iyi ya da kötü alınır ama bu eğitim fırsatı bir daha gelir mi bilinmez.

10 haziran 2021 16:52

5. şunları da ekleyeyim erasmus dediğinize göre hala üni lisanstasınız e arabanız da olmayıversin bir eksiklik değil. ayrıca araba artık insanı ulaşım derdinden kurtaran bir şey de değil trafik çoğu şehirde berbat halde insanlar araba kullanmaktan kaçmaya çalışıyor. bir yıl isviçrede okumak, farklı kültürlerden insanlarla tanışmak, farklı bir dile maruz kalmak, avrupa ünilerinde eğitim almış olmak ve daha yaşayacağınız birsürü deneyim... bunların hiçbiri arabayla eş değer ya da daha az değerli olamaz kesinlikle.

10 haziran 2021 16:54

6. hukuk mezunuyum. bizim alan için araba. yüksek lisans olsa neyse...

10 haziran 2021 17:01

7. Yüksek lisans deseniz anlarım ama Erasmus için bu kadar para verilmez. Araba alın

10 haziran 2021 17:08

8. hukukta 1 yıl yurtdışında okumak tr'de ne işe yarayacak diyenlerin hukukla ilgili bilgisi olmadığı kesin. Zaten kendileri de söylemiş

Almanyada 1 sene erasmus yapan arkadaşım ankaranın en büyük ve köklü bürolarından birinde çalışıyor şu an. Stajyer olarak girdi ve devam ediyor. Büronun özelleştiği alan uluslararası hukuk ve uluslararası hukukta afedersiniz hayvan gibi para var çünkü büyük şirketlerin avukatlığını yapıyorsunuz kimi zaman yurtdışında mahkemeye bile çıkıyorsunuz (nadir de olsa)

Süslü tamamen kariyer hedefine bağlı, eğer hırslıysan gözün yükseklerdeyse ileride orta şeker bir avukat olmayayım büyüklerden olayım diyorsan fırsatı kaçırma derim. Hukukta dışarıda okumuş olmak büyük fark yaratıyor top büroların tercihi oluyorsun çünkü aynı zamanda dilin de gelişmiş oluyor. İngilizceyi artık herkes biliyor üstüne 1 yıl almanyada yaşamış ve okumuş şekilde eklenen almanca yeme de yanında yat olur

10 haziran 2021 17:27

9. İkisi de değil. o parayla master yapmak ya da alanda önemli bi yerde staj yapmak.

10 haziran 2021 17:51

10. araba alın mezun olunca da arabayı satıp almanya'da falan yüksek yapın, erasmus için o kadar para verilir mi(gizlinot: yani zengin olsanız verilir de ikisinden birini seçmek durumunda olduğunuza göre o konumda değilsiniz)

10 haziran 2021 18:01