isyan etmek istemiyorum, birazcık desteğe ihtiyacım olabilir ?

geçtiğimiz hafta 33 haftalık bebeğimi doğum yaptım. erkendi ama sancım başladı, sezeryan oldum. hamile kalmak için çok uğraştım. düşük yaptım, başarısız tüp bebek tedavim oldu, ikizlerdi tek bebeğimi kaybettim. hepsinde bir şekilde kendimi avuttum. şimdi anne oldum, 1 hafta oldu bebeğimi hala kucağıma alamadım. önce hiç bir şeyi yok sadece zayıf kilo alması gerekiyor hastaneden çıkması için dediler, hep yalanmış. tam tersi bebeğim haftasına göre oldukça iyi kiloda doğmuş ama nefes alamıyor. akciğerleri tam gelişmemiş ve her nefes almaya çalıştığında karnı öyle kötü oluyor ki canım acıyor. bilmediğim bir sürü sayı, makineler, hortumlar hayatım birden buna döndü. günde iki kere kısacık görüyorum bebeğimi ve herkes anne oldun diyor. bazen hiç bir şey hissedemiyorum. anlamsızca ağlıyorum ve bunları neden hep benim yaşadığımı düşünüyorum. herkesin kararına saygı duyuyorum öncelikle onu söyleyeyim, kimse anne olmak zorunda da değil ama benim bu kadar çok istediğim bir şeyi insanlar eliyle itiyor. bu kadar şey yaşayınca neden ben diye isyan etmekten korkuyorum. canım acıya acıya sağdığım 3 damla sütü bile içemiyor bebeğim, kusuyor. kendimi o kadar işe yaramaz o kadar yetersiz hissediyorum ki. hiç bir sevincimi tam yaşayamadım. ne hamile olduğuma ne doğum yaptığıma tam sevinebildim. herkes aynı şeyi söylüyor sen annesin güçlü ol hisseder diye ama olamıyorum. eşim zaten iyi görünmeye çalışıyor ama değil biliyorum. çevremdeki insanlardan çekiniyorum, söyleyemiyorum ama kendimi anne olmuş gibi hissetmiyorum. çok iç dökme şeklinde oldu ama belki beni birileri anlar diye umut ediyorum.

1. Süslüm lütfen kendinizi yıpratmayın bu kadar, biraz sabredin(gizlinot: Herkes farklı konuda imtihan oluyor bu hayatta maalesef) güzel günler gelecek umuyorum ki sizin için. Aynı şey kuzenime de oldu şu an çocuğu koşup oynuyor gayet mutlular. Hatırlamayacaksınız bile yaşadığınız zor günleri. Gelecek güzel günleri düşünün ve güçlü olmaya çalışın bebeğiniz için. Tabii ki annesiniz yeterlisiniz, çocuğunuz için güçlü durdukça kendinizle gurur duyacaksınız. Inşallah en yakın zamanda iyi olur bebeğiniz

31 temmuz 2019 22:38

2. süslücüm, ben doktorum ve yenidoğan servisinde çalıştım azımsanmayacak bir süre boyunca. bebekler çok hassas ama bir o kadar da güçlüler, eğer solunum makinesinde kalıyorsa sebebi yüksek ihtimal prematür olduğu için akciğerleri gelişmemiş olma ihtimali , tabi ki daha iyi bilgiyi doktorunuz verir. emin olun , kolunu bile oynatamayacak kadar halsiz gelen bebekler gülücük saçarak çıktılar. biliyorum çok zor , ama bebeğiniz ne kadar zorlu yollardan geçerek gelmiş bu dünyaya o bir savaşçı. 33 hafta prematür olsa da çok küçük çok kötü bir hafta değil . umarım en yakın zamanda iyileşir kuzucuk.

31 temmuz 2019 22:41

3. ben bir anne değilim ama sizin acınızı şuan hissettim süslü. çok klasik olacak ama siz kendinizi bırakmamalısınız bebeğiniz eminim sizi hissediyor. Şimdi yorulmanın zamanı değil süslüm. Enerjinizi ona yollayın, belki inanmazsınız bu enerji vb işlerine ama işe yarıyor süslüm. Iyi şeyler düşünün ve doktorların söylediği şeylerle süreç ne gerektiriyorsa onu yapın. O kadar başarısız hikayeniz olmuş şimdi işin çoğu gitmiş azı kalmışken böyle kendinizi bırakmayın. Umarım bebişiniz kısa zamanda toparlanır 🙏🏻 sağlıklı mutlu bir bebek olur.

31 temmuz 2019 22:42

4. allaha-evrene-sisteme neye inanıyorsanız ona güvenin. hastaneden bebeğinizle gülerek taburcu olduğunuzu imgeleyin. Bu arada kişisel olmazsa bu kadar doğumla rahimle sıkıntı yaşamış olmanız bana annenizle ilgili bir sıkıntı veya çözemediğiniz bi durum varmış gibi geldi. affedemediğiniz bir kadın oldu mu hayatınızda sizi yetiştiren?

31 temmuz 2019 22:43

5. Kendime o kadar kızıyorum ki. Saçma sapan bir sürü şeye heves ettim. Hep düşündüğüm bir daha olması çok zor bunun farkındayım. Tekrar deneyecek, uğraşacak halim yok artık benim. Odası, eşyaları her şeyine fazla özendim. Hatta eşim dalga geçmişti benimle. Ben doğum anında değil ama sonrasında fotoğrafçı istiyordum o gereksiz görüyordu. Şimdi hiç fotoğrafımız yok. Bugün hemşire çekmiş birkaç tane size de atmamı ister misiniz dedi. Benim o ana kadar fotoğraf aklıma bile gelmemişti. Yanına girdiğimde nefes alamıyorum orada kalmak istemiyorum. Makine sesleri, diğer bebelerin sesleri o kadar rahatsız ediyor ki

31 temmuz 2019 22:50

6. korktugunuz icin boyle hissetmeniz cok normal okurken duygulandim gercekten. umarim iyilesicek bebeginiz, alicaksiniz kucaginiza biraz sabredin. umarim cok mutlu olursunuz

31 temmuz 2019 22:55

7. Teşekkür ederim. Çok isteyince insan hep onunla sınanıyor galiba artık böyle düşünüyorum. Hemşire sağolsun bir fotoğrafını çekmiş, babasının elini tutuyor gibi böyle ona bakıp duruyorum. Sanırım biraz da bu akşam beni kötü yaptı

31 temmuz 2019 23:02

8. Ben 7 aylık doğmuşum bir haftadan fazla hastanede yatmisim makinelere bağlı. Sarılık falan da olmuşum. Herkes çok küçüğüm zayifim diye bana dokunmaya korkuyormus, bu kız ölür falan diyormuş yaşlılar. Büyürken gelişim problemi de herhangi bir sağlık problemi de yasamadim. Şimdi 24 yaşındayım ve gayet sağlıklıyım.

31 temmuz 2019 23:07

9. Sevgili süslü arkadaşım;

Ben de ilk bebeğimi doğurduğumda hiç görmek istemedim, asla kucağıma almak istemedim. Ağladığında kulaklarımı kapatmak istiyordum. Sesi rahatsız ediyordu. Anne gibi falan da hissetmiyordum. Hep ağlamak istiyordum... lohusalık adamın aklını başından alan bir süreç ve bazı kadınlar diğerlerinden çok daha fazla etkileniyor. Sonra geçti... Geçiyor...Bebeğiniz iyileşsin, evinize gidin, herşey yoluna gidiyor. Kendinizi zorlamayın, neden böyleyim diye kendinizi suçlamayın lütfen. Geçecek, neşe dolu günler kapınızı çalacak. Selamlar,

31 temmuz 2019 23:26

10. namazlarımdan sonra sizin ve bebeğiniz için bol bol dua edicem, siz de edin. eminim ki çok sağlıklı bi şekilde çıkıcak bunu hissediyorum

31 temmuz 2019 23:31