itü uzay mühendisliği mi boğaziçi mbg mi?

yurt dışı imkanları ve iş açısından.

1. mbg seçmelisin

9 ağustos 2020 02:25

2. omur boyu yapacaginiz meslegi sececeksiniz. ilk sirada istediginiz bolum kriteri olmali. her 2 bolumun de yurtdisinda is imkani var ve degerli bolumler.

9 ağustos 2020 02:56

3. Ben sizin yerinizde olsam ikisini de seçmezdim.

İTÜ bölümden bağımsız zor ve stresli bir okul, mbg zor ve öğrencilerin çok rekabet ettiği bir bölüm.

İTÜ uçak uzayda erkek oranı çok fazla ve çoğu erkek 0 iletişim becerisine sahip, olan kızlar da bu dengesizlik yüzünden bir garip zaten. Boğaziçi okul olarak çok güzel ama Mbg 4 yıl sonunda iş garantisi veren bir meslek değil, çoğu kişi yüksek doktora yapıp bari oradan para kazanayım derdinde oluyor. Bu yüzden de daha lisans düzeyinde rekabet çoook fazla oluyor. Türkiye'de de iş yapabilirsiniz ama kısıtlı.

İlla bu iki seçeneğiniz varsa, mbg Aileniz sizi destekleyecekse uzay müh'ne göre daha iyi. Boğaziçi de İTÜ'den daha iyi şu an itibariyle.

Siralamaniz 20k ustudur diye düşünüyorum, ben bu sıralamayla Mbg okumak yerine gider tıp, diş hekimliği, veterinerlik filan okurum mesela daha iyi.

Başarılar dilerim süslüm

9 ağustos 2020 09:41

4. hepinize teşekkür ederim. ikisinde de başarılı olacağımı düşünüyorum ve ilgim var ama mbg ağır basıyor belki de boğaziçi olması cezbediyor. evet herkes mbgde rekabetin çok olduğunu söylüyor ama ben de hırslı bir insanım öne çıkabileceğimi düşünüyorum. yine de şans etkeni de var tabii. sağlık alanı pek bana uygun değil o yüzden düşünmüyorum. tekrar çok teşekkürler hepinize.

9 ağustos 2020 12:26

5. mbg okumayı araştırdığımda boğaziçiden mezun biriyle konuşmuştum. şu an avusturyada çalışıyor. iş bulma sıkıntısı konusunda okulunun iyi olmasını ve yaz stajlarının önemli olduğunu söylemişti. o harvard ve cornell de yaz stajı yapmış, avusturyadaki işini de bunlar sayesinde buldum demişti. okulda benim gibi bölümü seven, çalışan insanlar bir yerlere geldi ama öylesine gelenler hiçbir şey olamadı demişti. senin de çalışacağın belli:) hayırlı olsun şimdiden, bir ara deli gibi istiyordum boğaziçi mbg yi, boğaziçi tutmazsa gitmem diyordum tutmadı:)

9 ağustos 2020 12:34

6. çok çok teşekkür ederim çok naziksiniz :)

9 ağustos 2020 12:41