merhaba süslüler. direkt konuya gireyim. arkadaş grubumuzda bir kız var. seviyorum aslında kendisini. çok da yardımı dokundu aslında sağolsun. tabi benim de ona yardımlarım oldu, karşılıklı yani. kızın sevmediğim bir huyu var ki başlıkta yazdığı gibi sınıf ortalamasına göre sivrilen bir not aldığımda, onu büyük farklarla geçtiğimde vs. beni kötü hissettiriyor. suçlayıcı bir tavır seziyorum. sanki onlardan bir bilgi kaçırıyormuşum hissine kapılmama neden oluyor kendisi. kendimi savunmak zorunda hissediyorum kendimi, neden bu kadar puan farkının çıktığına dair sebepler bulmaya çalışıyorum. tabi kendisi bunları öyle güzel bir manipülasyonla yapıyor ki, aslında kötü bir şey söylemiyormuş gibi de bir yandan. bariz kötü sözler sarf etmiyor yani. ama kötü ve suçlanmış hissettirmeyi çok güzel başarıyor. zaten manipülatif yeteneklerinin baya gelişmiş bir insan olduğunu düşünüyorum kendisinin.
ve bunu sadece bana yapmadığını fark ettim. başka insanlara da yaptığına şahit oldum.
ben bu olayın tersi olduğunda tebrik edici tarzda cümleler kurarım.
bu huyunun dışında bir problemim yok kendisiyle. her insanın kusuru vardır deyip bunu kafaya takmamalı mıyım? yoksa gereksiz alınganlık mı yapıyorum diye sorguluyorum bazen.
nasıl bir tavır takınmalıyım bu insana karşı?
süslü ilişkimi kesecek kadar problematik bir ilişkimiz yok aslında bu sorun dışında. ben sadece istiyorum ki göze batmadan öyle bir tavır takınayım ki o da fark etmeden böyle hissettirmeye çekinsin.
Bundan benim hayatımda da oldu çok kez, kendiyle mutlu olmayan insanların ortak davranışı. Ya da kıskançlığını gizleyemeyenlerin. Ya hayatınızdan çıkaracaksınız ya da böyle kabul edeceksiniz
ama yine de teşekkür ederim tabi ki vakit ayırıp cevap yazdığın için
Çalıştım aldım sana ne diyebilirsiniz ya da dksksk
ahahaha süslü bunu arkadaş grubumuzun içinde yapıyor ve hissettirmeden, kelimelerle oynayarak yaptığı için bu kadar sert çıkışırsam suçlu ben olurum. "ne dedim ki şimdi ben?" olayı olur. grupta huzursuzluk çıkar bayağı
ama teşekkür ederim tavsiyen için
Anladığım kadarıyla arkadaş grubu olduğunuz için o kızla iletişimi kesmek istemiyorsunuz birinizden birinizi seçmek zorunda kalınır ve bu siz olmazsınız diye. Kenara çekip açık açık bu söylemlerinden rahatsız olduğunu söyleyin.
aynen bana da bir konuda bu şekilde toksik davranan bir kız var grubumuzda, rahatsız olduğumu anlamasına ramen davranışından asla vazgeçmiyor, bir kaç kişiye daha böyle davranıyor. kendisiyle samimiyetimi olabildiğince azalttım en azından birebir konuşmuyoruz artık, elimde olsa direkt gruptan çıkıcam ama başka samimi arkadaşım hiç yok maalesef. sebebi her ne olursa olsun gayet farkında olarak size negatif hissettiren insandan hayır gelmez süslü rahatsız oluyorsanız belli edin, devam ediyorsa da mesafenizi koyun bence