iyi biri olmakla saf olmak aynı şey mi sizce?

bugün arkadaşımın eşinin benim hakkımda saf dediğini öğrendim. eşi arkadaşıma “x ile çok sık görüşmüyorsunuz. nasıl arkadaş kalabiliyorsun onunla?” diye sormuş. arkadaşım da benim çok iyi niyetli, kibar ve saygılı biri olduğumdan bahsetmiş. “sürekli beni dinler, yardımcı olmaya çalışır.” diye anlatmış. eşi de “o zaman saf biriymiş.” gibi bir şey söylemiş. ilkokulda da genelde insanlara yardım etmeye çalıştığım için sınıf arkadaşlarımdan bazıları “o kız saf ya.” dediklerini duymuştum. iyi biri olmak saf, salak biri olmak anlamına mı geliyor? eğer öyleyse karakterimi değiştirmek istiyorum çünkü insanlar bunu hak etmiyor demek ki.

1. Ayni sey degil, ama saf olmak demek salak olmak demek de degil.Birisine kötülük yapabilme potansiyeliniz olsa bile iyilik yapmayi secmek iyi olmak demek bence.Saf olmak bu ihtimalin aklina bile gelmemesi, temiz kalpli olmak.Ikisi de guzel seyler, kendinizi kalbinizi koruyabildiginiz surece:)

26 eylül 2021 23:54

2. Bana göre iyi kalpli kişi ,insanlara yardım eden, iyi niyetli vs. Demek.

Ama bu kişi kendini kullandırtıyorsa, hak etmeyene de iyilik yapıyorsa, hayır diyemiyorsa falan saf oluyor. Ben de bir safım maalesef :(. Kendimi değiştirmeye çalışıyorum.

27 eylül 2021 00:00

3. İçten içe Kendinin ve eşinin ne mal olduğunu bildiği için onlara kibar davranman, yardım etmen olumsuz bir şeymiş gibi gelmiş. Yaa işte kendini bilmek ne güzel, bütün çöpler böyle olsa keşke.

27 eylül 2021 00:54

4. Zaten şu an ayrılık aşamasındalar süslüler. Dün konuştuğumda bana da önceden böyle bir şey söylediğini öğrendim. Yani araları normal olsa bana anlatmayacaktı. İyi niyetli olmama rağmen arkamdan bu şekilde konuşulmasına üzüldüm. Yorumlarınız iimi rahatlattı süslüler teşekkür ederim.

27 eylül 2021 08:16

5. Kesin benim de arkamdan böyle konuşanlar vardır allah kahretmesin ya