jeuvenile, luv it, facelab vb markaları influencerların aşırı övmesi hakkında?

öncelikle kimseyi bir şeyle suçlamadığımı belirteyim çünkü burada iki kozmetik konuşacağız diye kimsenin tepesini attırmak ve davalık olmak istemiyorum. ben sadece düz bir tüketici olarak gözlemlediğim bir konuyu ve kafamı karıştıran şeyleri yazıp sizin de fikirlerinizi duymak istiyorum. belki bu sektör hakkında daha bilgili, belki içerisinden birileri vardır da kafamızdaki soru işaretlerini giderir. ben cilt bakımı adına çisem ve yağmur’u takip ediyorum. önerdikleri ürünlerden de şimdiye kadar memnun kalmadığım olmadı açıkçası ama genelde hep orta veya orta üst segmentteki önerilerini kullandım. ekonominin hali malum, artık daha uygun fiyatlı ürünlere yönelmek istiyorum ve hem çisem hem yağmur, hem arada baktığım ayşe çakar hem de cilt bakımı değil farklı konularda takip ettiğim ve dürüstlüğüne inandığım birkaç influencer da bu markaları kullanıyor ve çok övüyor. fakat baktığım zaman mesela jeuvenile türkiye’de üretilmesine rağmen içerikleri yurtdışından dolayısıyla dolar kuruyla geliyormuş. şu an örneğin niacinamide serumu indirimle 80 lira gibi bir fiyata satılıyor ve bunun içinde üretici karı, aracı satıcının karı, tedarik maliyeti, ambalaj maliyeti de dahil. hatırlarsanız çisem ve yağmur bir ara cilt bakım markası kurmaya karar vermiş fakat sonra işe yarar düzgün içeriklerin çok yüksek maliyetli olmasından, neredeyse hepsinin yurtdışından dövizle gelmesinden dolayı bundan vazgeçmişlerdi. durum böyleyken yukarıda saydığım markaları çok beğenmeleri benim aklımı karıştırdı. sorum şu, uygun fiyatlı işe yarar cilt bakımı sizce mümkün mü? bu ürünlerin maliyeti ne kadar da böyle ucuz satabiliyorlar?  bu markalardan ürün kullanıp memnun kalan süslüler var mı?

1. Siz de yorumlarınızı saygı çerçevesinde yaparsanız çok sevinirim. Bazen bazı insanlar çok hassas olabiliyor kimseyi kırmadan  suçlamadan tartışalım

7 kasım 2022 14:39

2. Maruderm övüyorlar bir de ben çç'nin maruderm kullandığını düşünmüyorum ve inanmıyorum açıkçası süslü.

7 kasım 2022 14:45

3. Evet süslü maruderm de var. Ben onun c vitaminini kullanıyorum, cildime irritasyon sivilce vs yapmadı ama gözle görülür bir fayda da sağlamadı açıkçası.

7 kasım 2022 14:49

4. Ben yağmur ve çisem'in kullanmadıkları şeyler için kullanıyoruz diyecek kadar kötü olduklarına inanmıyorum ya. Çünkü bu gerçekten düz kötülük ve kul hakkına girmek olur. Bence öyle insanlar değiller. Belki çok fazla ürün kullandıkları için uzun vadeli sonuçları çok sağlıklı analiz edemiyorlar, belki de yukarıda benim maruderm c vit için söylediğim gibi sivilce iritasyon vs yapmadıysa tamam iyi ürün diyorlar ama bu gerçekten işe yarar ürünler olduğu anlamına gelmiyor işte.

7 kasım 2022 14:53

5. Ben deyncat'i takip ediyorum. Bu mesleğin de içindenim ama daha çok lüks markalara hakimim. O epeyce şey deniyor ve bok gibiyse bok gibi geldi, iyiyse ya bu hakikaten iyi diyor. Bu saydığınız markaları da tek tek deniyor gösteriyor vs.

Her işin hile hurdası vardır. İlla bunların da öyle. Ama cilt öyle birşey ki, denemeden gerçekten anlaşılmıyor. Ben önerilenlerden denedim ve çok memnun kaldım mesela. Ama size yaramayabilir.

7 kasım 2022 14:57

6. Ben marudermin temel ürünlerini kullanıyorum; nemlendirici, yüz temizleme jeli gibi. Bu ürünlerde başarılı olduğunu düşünüyorum, nemlendiricisi yüzüme çok iyi geliyor açıkçası. Bu tarz temel ürünlerde de çok para harcamanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Daha soruna yönelik ürünler için muhtemelen işe yaramaz ama dediğim gibi temel ürünler için bu markalar iyi bir alternatif bence

7 kasım 2022 15:00

7. Aşırı övüyorlar çünkü para kazanıyorlar. Çoğu inf milletin sağlığını düşünmüyor. Onlar övüyorlar sattırıyorlar ve son model arabalarına binip en pahalı en kaliteli serumu almaya gidiyorlar :)

She vec luv it maruderm falan filan evet uygun fiyatlı ama ne yazık ki güvenip yüzüme süremem. Şu an 50 liraya da serum var 500 liraya da. O insanlar 500 liralıkları kullanıp bize 50 lira olanı aldırmaya çalışmalarından da çok sıkıldım. Ben almıyorum ama diğerleri sırf uygun fiyatlı diye alıp yüzlerini daha da mahvedecekler belki de... ne kadar kötü bir şey. Ayrıca ben bin çeşit cilt bakım ürünü kullanmaya da karşıyım ne yalan söyleyeyim. O aşırı övülen revolution niacinamide kullandım su sürsem daha faydalı olurdu hiç ama hiçbir işe yaramadı. Daha çok sivilce çıkardı cildim aşırı soluklaştı. Yine bu markanın göz altı serumunu kullandım göz çevremde kocaman kapalı komedonlar çıktı. Bilindik Bir markanın aha bha serumunu kullandım yine işe yaramadı. Belki de benim cildim uygun değildir ama hiç mi birine uygun değil ya :d artık vazgeçtim sadece misel su-temizleme jeli-nemlendirici krem uyguluyorum geçiyorum hiçbir sorun yaşamadım. Kullanmazsak ölürüz gibi bir algı oluştu çok sıkıldım valla.

7 kasım 2022 15:04

8. Anonim 6, revolution niacinamide bana da hiç iyi gelmedi süslü. Yapış yapış bir ürün ve kuruduğunda bile sanki yumurta akı sürmüşsünüz gibi pasparlak kalıyor. Makyajın altında silgi gibi ufalanıyor. Cildimin yağ dengesini sağlayacağına daha fazla yağlandırdı.

Bu markaların temizleme jeli, nemlendirici gibi ürünleri güzel olabilir evet benim kastettiğim daha çok retinol, arbutin, c vitamini, centella gibi aktif içeriklerdi onu belirtmemişim.

7 kasım 2022 15:13

9. A7 söyleyince aklıma geldi. Birkaç sene önce yağmur bir markayı çok sert eleştirip ciddi sorun yaşamıştı, procsin diye kalmış aklımda.  Bayağı kızı linçlemeye falan çalıştılar ama yağmur geri adım atmadı. Güvenmemin bir sebebi de bu olaydır mesela.

7 kasım 2022 15:14

10. İşletmeci değilim fakat markAlar sürümden kazanıliyor diye tahmin ediyorum. Sonuçta bu ürünlerin satışı az buz değil. Bu nedenle de fiyatlar cok uçuk degil.

İçeriği de yararlı içerikse neden kullanilmasin. Ayrica Ben de yagmur ve cisemin insan kandirdigini hiiic zannetmiyorum. Cisemin excel dosyasi vardi bir ara ig da, hala var mi bakmadim.  kullandigi urunleri yorumluyordu kiz, kim yapiyor bunu allasen. Neden kullanmadigi urunu kullaniyormus gibi yapsin ki. Onceki suslunun de dediği gibi safi kötülük olur bu ve ben bu denli kötü olduğunu düşünmüyorum her ikisininde.

Neyse sonuc olarak eger icerik ve kulllanici yorumlari iyi ise ben uygun fiyatli urun kullanıyorum.

Örneğin marudermden iki urun, juevilleden bir urun hali hazirda rutinimde ve memnunum. Serumlardan da kisa vade de bir sey gormek cok zor. Ben ileriye dönük yatırım yaptıgimi düşünerek kullanıyorum bu ürünleri

7 kasım 2022 16:15