köpek kulağında kene

öncelikle uyarayım,biraz tiksindirici bir konu. dedemin dışarıda baktığı 4 yavru köpek var, bugün fark ettim ki kulaklarında minik yumurta benzeri şeyler var, babam elleriyle temizledi. ve içlerinden keneler çıktı, onları ezip öldürdüğümüzü düşünüyorum, ama kulaklarının derinlerinde hala yumurtalardan mevcut, onları çıkaramadık. benim sorum bu parazitler kulağının çok derinine ilerleyip köpeklere zarar vermiş olabilir mi? bunları önlemek için ne yapabiliriz? dış parazit aşısı çok yeterli gelmeyecektir diye düşünüyorum çünkü bahçede açık hava alanında besliyoruz. yanlışım varsa düzeltin. ben çok korktum ve çok üzüldüm. ve babam elleriyle temizlediği için ona bir zararı dokunur mu? (gizlinot: babama söyledim eldiven giymesini ama malesef dinlemedi. ) yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1. anladımm, babam kanın eline bulaşmadığını söylüyor. yine de bikaç gün babamı da kontrol edicez artık :) çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldu cevabınız, çok saolun

18 haziran 2017 12:16

2. dış parazit yaptırın. bir hafta sonra yine tekrarlayın.

18 haziran 2017 13:47

3. anonim 13.47 ve (yazar: muse) çok teşekkür ederim cevaplarınız için, kene tasması ve tozunu deneyeceğim :))

18 haziran 2017 16:38

4. Merhaba yeni gördüm bu soruyu ama belki birilerinin yararına dokunur diye yazıyorum bir bardak sirkeye bir tatlı kaşığı tuz bir tatlı kaşığı karbonat koyup karıştırıp bunu hayvana sürünce keneler kendini atıyor miktarı hayvanın boyutuna göre arttırabilirsiniz biz sokağımızdaki köpekleri kenelerden bu yöntemle arındırdık umarım birilerinin işine yarar

5 ağustos 2017 14:58