köpektapar, ittapar diye gezinen o. çocukları buyrun görün eserinizi. bir oh çekersiniz artık?

van'da onlarca sokak köpeği (link: https://hbrcaldiran.com/haber/8964769/erciste-sokak-hayvanlari-katlediliyor ölü bulunmuş). az yırtınmadınız bunun için, alın size türk tipi "uyutma"

1. An1 nasil bir vicdansizsin. Bu hayvanlarin denetlenmesi, tedavisi, bakimi devlete ait. Biz az insan olup bu canlara bakiyoruz. Tecavuz edilen, iskence edilen hayvanlara ne diyeceksin acaba? Keske gucum yetse de bu acimasiz bos beles insan surusu arasinda kalacaklarina benim koynumda kalsalar da sizin olmayan vicdaniniza kalmasalar... ama yok aqmun yerinde boyle bi gucum. Bakmaya beslemeye calisiyorum ama bu kadar oluyor iste. Bu acimasiz dunyada senin gibi insanlardan degersiz sayiliyorlar, itilip kakiliyor, bi kafeste acliktan aoguktan olsun deniyorlar. Insan utanir da soyle bi sey yazmaz. O kadar gurur duyuyorum ki "ittapar" olduguma... sizin taptiginiza ben tapmam zaten aq.

28 aralık 2021 15:45

2. Kaç gündür saldiriyorlardi. Noldu? Hükümet belediye'ye bıraktı. Saldıran hayvan'a yönelik yani kimseye zararı olmayan hayvana degil. Bu karar alina kadar savundunuz hayvansever diye insanlara saldirdiniz ama bu karar çıkana kadar olan Van gibi bircok şehirde insanlık dışı katiliam haberleri geliyor kim masum canlara sebeb olduysa günahı vebali onun üzerine olsun.

28 aralık 2021 15:56

3. Sokak köpeklerinin öldürülmesine karşıyım. Koşulları iyileştirilen Barınaklardır tek çözümü ve kısırlaştırma.

Ama anonim 1e katılıyorum. Kafasından kapılıp sürüklenen çocuk sizin olmadıkça köpektaparların ne büyük tehlike olduğunu anlamayacaksınız.

Köpektapar, ittapar son yıllarda gördüğüm en iyi tanımlama. En azından köpekler için insanların zarar görmesini normalleştirenler için.

Yaptıklarını savunmuyorum ama korku insana her şeyi yaptırır. Videoda çocuğu kapıp gittiğini gören insan sıradakinin kendisi veya çocuğu olmasını istemez ve böyle aptalca çözümler bulur.

Bu sebepten bile zaten köpeklerin yerinin sokaklar olmaması gerektiğini düşünüyorum. İki taraf için de risk.

28 aralık 2021 16:01

4. Niye hep tek taraflı bakıyorsunuz? Evet görüntüler çok kötü ve üzücü ama aynı zamanda köpekler yüzünden parçalanan insanların hali de çok kötü. Şu an barınaklar yetersiz doğru o yüzden alıp hepsini götürmek imkansız. Burada öncelik sorunlu bölgeler olmalı oturduğunuz yerden sadece kendi semtinizdeki hayvanlara bakarak tüm ülkedeki köpekleri genelliyorsunuz. Örneğin ben sıcak ve deniz kenarında bir yerde yaşıyorum buradaki hayvanların çoğu uysaldır zaten çoğunlukla da uyuyorlar barınakların şartları iyileşene kadar toplamaları için bir gerekçe yok. Ama her şehir aynı değil soğuk hayvanı çok tetikliyor ve saldırganlaştırıyor refah seviyesi düşük yerlerde insanlar kendilerini zor doyuruyor, hayvanlara nasıl yemek verecek haliyle soğuğun üstüne bir de açlık ekleniyor. Köpeklerin çete olduğu, saldırdığı, insanların tehlikede olduğu yerde başka çare yok maalesef. Bu hayvanların toplanması lazım. Köpeklerin saldırdığı bir yerde hayvanlar toplanmasa ve bir çocuğa saldırıp öldürse sen oh çekecek misin? Bizim niye böyle bir duruma gireceğimizi düşünüyorsun? Sadece biraz mantıklı olup tek taraflı bakmayacağız olaylara inanın zor değil.

28 aralık 2021 16:05

5. Okumak önemli bilmeden konuşmak cahil olmamak da en önemlisi de vicdansız olmak çıkan karar tam tersi saldıran hayvana yönelik istediğiniz karar çıkmadı hayvan düşmanları köpekler sokaklarda olacak. Belediye barınak vs şartları iyilestirilmesi kararı çıktı. 100 köpekten 1 tanesi saldırdıysa o köpek alınacak hala hala katliam istiyorsunuz. Barınak vs demeyin cahil olmayan aklı başında her insan şu andaki barınakların ölüm kampı olduğunu bilir. Anonim 1 ve diğer hayvan düşmanları istediğiniz karar çıkmadı. Olan usulsuzce masum canlara oldu. Ama bundan sonrakilerde izin vermiyoruz. Bu karar çıktıysa bizim gibiler sayesinde hadi masum canları öldürmeyi savunun. Çıkan genelge(link: https://www.trthaber.com/m/?news=sahipsiz-ve-tehlike-arz-eden-hayvanlarla-ilgili-81-il-valiligine-genelge-gonderildi&news_id=639365&category_id=1 Link)

28 aralık 2021 16:26

6. A3 burada insan gibi anlatmışız ama yok hala köpek köpek diyorsun. Sokakta bir köpek insanı öldürürse ne hissedeceksin vicdan azabı yaşayacak mısın? Sen millete sallayacağına önce bunun cevabını ver.

28 aralık 2021 17:07

7. Cevabıni verdim. Genelgeyi uygulamak yazıda kalıcak tabi. Barınakların durumları iyileştirilip köpekler için yaşam alanı oluşturularak ve torpilli insanlar yerine hayvanseverler çalıştırılarak ütopik duruyor değil mi genelge de yazanlar bunlar uygulanırsa sokaktaki köpeklerde kendileri için iyi bir yaşam alanına sahip olurlar ama şu an durum bu. Kimse bir insanın zarar görmesini savunmaz ama bir köpek için onlarca masum hayvan aç susuz ya da zehirlenerek katliam yapılmasını istiyoruz. Neyse ki kağıt üzerinde olsa da böyle bir karar çıktı.

28 aralık 2021 17:18

8. Anonim 1 üslubun ve karakterin belli anonim 5 gibi düzgün bir üslup kulansan cevap verebilirdim ama senin seviyen belli.

28 aralık 2021 17:20

9. İsterse bin tane ölü bulunsun küçük bir kızın tırnağı etmez gözümde, küçük bir kızın yüzü parçalandı alooo.

Konuyu xtapar, xcı !? kısır döngüsünden çıkarıp canlılar (insan ya da hayvan vs farketmez) için uygun koşullar sağlama noktasına taşıdığınızda tartışalım.

28 aralık 2021 17:26

10. Vicdanını sikeyim a1 inşallah sen de zehirlenip çöplere atılırsın. Haberdeki ölü köpek resimlerine bakıp zevke gelip mastürbasyon yaparsın şimdi. Kına yak

28 aralık 2021 17:36