kül ile tüy almak diye birşey duydum, eskiden yaparlarmış.. bilen, kullanan var mı?

baya baya eskiden bu şekilde tüy alırlarmış.. sanırım acıyı da azaltıyormuş. bilen süslüler morlarsa çok sevinirim:)

1. Kül uyuşturuyor doğrudur. Anneannem kulaklarımı kül ile ovuşturup kulağımı delmişti agah. Kendisi eski piercingerlardandı. Ama tüy dökmez sanıyorum, uyuşturur ve bölgedeki nemi alır.

28 nisan 2022 18:36

2. Kül olduğuna emin misiniz? Aktarlarda bir toz satılıyor onunla tüylerini alanlar var belki ondan bahsetmişlerdir. Tozun adıni hatirlayamadim ama bildigimiz tüy dökücü kremlerin ilkel hali.

28 nisan 2022 18:53

3. Hamam otu a2

28 nisan 2022 19:41

4. hahahhhaah biri hamam otu yazmış :D o değil ya. bildiğiniz kül abi

soruyu soran kişiyim, acıyı azaltıyor ve sanırım tüy köklerindeki yağa etki ettiği için kolay alınmasını sağlıyormuş. tabi duyduğuma göre :)

Macun kıvamına getirip de kullananlar da oluyormuş, yav işin aslı tam nedir bilsek de ona göre şey etsek güzel olurdu

28 nisan 2022 20:09

5. Senin soruna yazmadım ss a2 ye cevap verdim

29 nisan 2022 01:22

6. babannem de (yaş 87) eskiden külle aldıklarından bahsetmişti. külü sürüyosun bölgeye, belki biraz da ovalıyosundur bilemiyorum. sonra da kılları elinle koparıyosun gibi bişi yapıyorlar sanırım

29 nisan 2022 10:03

7. Ilginç gerçekten. Kullanan varsa hala cevabını bekliyore