yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    6 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    kürtaj sonrası kanama ne kadar sürebilir?

    merhaba, zorunlu bir kürtaj yaptırmak durumunda kaldım 31 ekim günü. ilk gün çok az bir kanamam oldu ama sonra birden kesildi. ardından son 2-3 gündür adet olur gibi kanama geçiriyorum. çok ağır grip oldum bunun üstüne de, bu yüzden kontrole de gidemiyorum normalde çağırmıştı doktorum 1 hafta içinde kontrole. bu kanama normal midir? daha ne kadar devam edebilir? herhangi bir bilginiz varsa eğer verebilirseniz çok sevinirim. 

    1. 2 hafta kadar kanamanın devam etmesi normal. Hatta bazı günler durup sonra tekrar başlayabilir, şimdilik durumunuz normal görünüyor. Yine de iyileşince muayeneyi atlamayın. 

    9 kasım 2022 01:56

    2. Çok teşekkür ederim cevabınız için. Açıkçası çok endişeliydim siz yazana dek, içimi rahatlattınız. 🙏🏼

    9 kasım 2022 02:01

    3. Kürtajdan sonraki 20 güne kadar olan kanamalar gayet normaldir aralıklı olabileceği gibi tıpkı adet dönemindeki gibi yoğun olmasa da birkaç gün daha sürebilir bunlar hep olması gereken şeyler. Kendini iyi hissettiğin an doktora git ki bir bakılsın her şeyin yolunda olduğunu muayeneyle de onaylamak lazım. 1. Ayın sonunda bilemedin 40 gün sonra da adet görmeye başlarsın tekrar bunu da çok soruyor hastalar çünkü.

    9 kasım 2022 02:24


    4. a4 mal mal konuşma 

    9 kasım 2022 10:25

    5. Merhaba süslü, benim kanamam 3-4 gün sürmüştü ve regl kanaması değil, daha az yogunluktaydi. Ama bana hem dokturum hem de hastane 2 hafta kadar surebilecegini, bu süre içinde bazen kesilip sonra tekrar gelebileceğini söylemişti. Üzerinden bir hafta geçmiş, bana söylenene göre normal olmalı diye düşünüyorum.

    Kısa zaman içinde doktoruna git. Bu kontrol içinde parça kalıp kalmadığının veya ameliyatın başarılı geçip gecmediginin görülmesi için çok önemli süslü. Kesinlikle gitmelisin.

    Ruhsal olarak da kendine zaman ver. Şu an kafandan geçenleri ve hissettiklerini ben çok iyi biliyor ve anlıyorum.

    9 kasım 2022 11:14

    6. Anonim 4, doktorum İstanbul'un diğer ucunda ve gerçekten çok çok kötüyüm. Halimi görmüş olsanız anlardınız diyeceğim ama hiç sanmıyorum. Ayağa kalkacak gücü bile bulamıyorum kendimde hala. Doktoruma söyledim, kendisi kontrolü birkaç gün erteleyebileceğimizi söyledi, sanırım kimse de ondan iyi bilemez ertelemenin zararı olup olmayacağını. Ve evet bu kadar önemli bir konuyu buraya sordum çünkü hastayım, psikolojik olarak yıkılmış durumdayım ve eşim de benimle aynı durumda, ona farkettirmeden ve  onu daha da endişelendirmeden bişeyler öğrenebileceğim yer burasıydı bu yüzden buraya sordum. Sizden anlayış beklemiyorum benim durumum sizi bağlamaz ama en azından zorbalık yapmayın. İlk bebeğimi düşürdüm, ikincisini de mecburen aldırdım ve psikolojik olarak bir enkazım aslında ve şu an en son kaldırabileceğim şey bu yaptığınız zorbalık. Lütfen rica ediyorum benden uzak durun. 

    Diğer açıklamaya çalışan, bilgi veren, anlayış gösteren tüm süslülere çok teşekkür ederim. Tabi ki kontrolüme gideceğim asla aksatmak veya gitmemek gibi bir düşüncem yok. Doktorum da bu kontrolün önemli olduğunu sizler gibi söylemişti. Açıkçası ben ilkin çok kanama olmayıp günler sonra adet kanaması gibi kanama olmasından dolayı çok endişe ettim. Doktoru arasam eşim de duyacak, işe gitmiyor ve hep yanımda duruyor benimle ilgileniyor, o yüzden sizlere sormuştum. Sağolun sizler de içimi rahatlattınız normal olduğunu bilmek bana iyi geldi. Hepinize çok çok teşekkür ederim 🙏🏼

    9 kasım 2022 12:28