kıbrısta tıp okumak hakkında ?

süslüler aramızda kıbrısta okuyanlar var mı? harcamalar, okul ücretleri, burslar hakkında bilgisi olanlar? bu sene bir ihtimal kıbrısta tıp okumayı düşünüyorum ancak ailemi bu yükün altına sokmak da istemiyorum. biraz bilgi toplarsam daha iyi olucak.

1. Okuyan değil ama nerdeyse okuyacaktım tercih listemde vardı diş hekimliği de vardı hatta  ve şuan okuduğum okula çok sayıda yatay geçiş geldi kıbrıstan. Ücretten ziyade okul yönetiminin zihniyeti para odaklı deniyordu. Eğitimi çok iyi değil , euro bazlı okul haliyle daha pahalı ve kıbrısta geçim kaynaklarından biri de öğrenciden elde edilen gelir. Biz tıp olsun da ne olursa olsun kafasında olduğumuz için yazmıştık. Benim aynı zamanda macaristandan azerbaycandan bile bi ikiyıl orda okuyup sonra türkiyeye gelmis arkadaşlarım var. Kıbrıs da olsa yurtdışı gidip gelmesi bile daha farklı kesinlikle burda okuduğun gibi olmayacak ama okuyan da okuyor

27 haziran 2018 01:28

2. Kıbrısta okuyan varsa lütfen bilgilendirmede bulunsun ben de o yüzden cevap atıyorumm

27 haziran 2018 01:30

3. Okumasını bilmem ama arkadaşımın abisi yıllar evvel askerliğini orada yapmıştı baya pahalıydı 15 sene evvel kutu kolayı beş tl ye aldığından bahsediyordu.şimdi sanırım genel ekonomimizle bakınca beslenme barınma daha pahalıdır diye düşünüyorum

27 haziran 2018 01:46

4. @zepneep ben de eğer isteğim sıralamalar gelmezse gidip en kısa sürede yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Para odaklı olduğunu duymuştum. Aslında aylık harcamaları barınma seçeneklerini de meral ediyorum.

27 haziran 2018 02:38

5. Erkek arkadaşım kıbrısta okuyor süslü ve çok pişman. Hayat çok pahalı. Yurtta kalıyor odaları 3 kişi ( bu isteğe göre 1-2-3 diye çıkabiliyor) elektrik su internet kendilerine ait. Her ay kim ödeyecek muhabbeti dönüyor. Yemek zaten yok. Yurtlarının yakınında olan market sebzeleri taneyle satıyor mesela. 2 patatese 3-5 lira veriyorlar

27 haziran 2018 10:01

6. Türkiye'de daha pahalı bir okulda okumak en mantıklısı o zaman. Cevap veren herkese teşekkür ediyorum süslüler.

27 haziran 2018 12:29

7. eski erkek arkadasim kibrista muhendislik okuyor, bursu da vardi ama buna ragmen cok pahali oldugunu soyluyordu. bir komsumuzun ogluda kibrista okudu bir ev parasini orada biraktiklarini biliyoruz ekonomi bu kadar kotu degildi o zaman ustelik. pahali bir yer, siralamalar puanlar dusuk ama cidden pahali. iki arkadasim saraybosna da okuyor illa turkiye disinda bir yer dusunuyorsaniz orayi onerebilirim. hic pahaliliktan yakinmadilar 2 senedir oradalar. ama tip var midir bilmiyorum.

27 haziran 2018 17:34

8. süslücüm umarım istediğin okula girersin. başarılar dilerim.

kıbrıs tamamen parayı verip sınıfı geçme zihniyetine sadık bir okul. o okulu bitirirsiniz ama çoğu mezundan eksik bilgiye, donanıma sahip bir doktor olarak mezun olursunuz.

şöyle söyleyeyim kıbrıs mezununa kendimi emanet edeceğime google emanet ederim daha iyi.

bir yıl daha hazırlanıp istediğiniz okula ücretsiz girme şansınızı denemeyi düşünebilirsiniz. insan hayatında bir yıl o kadar kısa bir süre ki..

eğitimin özeli olmaz. para işin içine girerse, tüccarlık olur.

27 haziran 2018 23:41