kınalı saçtan -açmadan- kurtulmak, üzerine yeniden boya?
merhaba süslüler, yeni yazar oldum ve artık bu sorunuma burada cevap arayabileceğim için çok mutluyum zira çevremde bu işlerden pek anlayan yok :(
ben çook zeki bir çocuk olduğum için gittim saçıma kına yaktım... saçlarım hiç boyatmadan önce açık kumral bir renkti. şu güneşte bayaa bi açılan koyu sarıya dönen, kışın da normal kahve duran. geçtiğimiz 2 yıl boyunca arada 3 4 ay vere vere sarı-bakır-kahve karışımı bir renk yaptım strawberry ginger deniyor sanırım ondan biraz daha koyu. sonrasında o aktı ve 2-3 ay oldu sanırım boyatmayalı, onun üstüne süperzeka ben gittim kına yaktım :( boyanın üstüne ve içine kattığım malzemeler sonucu yoruma ekleyeceğim 1 no.lu link gibi bir şey çıktı :/ yakışana baya yakışan bir renk bir şey diyemem ama benim tipime giyimime tarzıma vs hiçbir şeyime uygun değil çok parlak ve dikkat çekici bunu taşıyacak bir insan değilim ki istemiyorum da :/ hadi soluk olsa idare ederim diyordum ama güneş ışığında da 2. nolu link şeklinde parlak parlaktı :/
yoğun ağlama seansları sonucu kuaför yolunu tuttum. kuaföre tek dediğim şey bu rengi kapat yok et oldu. o da kapatmak için kızılı yutacak kahve boyayacağını söyledi. 2 boyama yaptı üst üste sonrasında da iyice kınayı akıta akıta yıkadı.
kına üstüne boya tutmaz vs deniyordu benim akıtacak vaktim yoktu kuaföre de kapat diyince haliyle koyu renk yaptı ki o rengi kapasın. ki kapadı. siyaha dönük bi kahve oldu (7 numara ile boyamış) boyamış halini de 3. nolu link olarak ekliyorum yoruma.
ama sorun şu ki ben hayatımda hiiiiç koyu renk kullanmadım ve o kadar yakışmadı ki yüzüme :( idare edebilirim o kadar felaket durumda değil ama o strawberry ginger hallerine yine onun koyusuna dönmek istiyorum ya. 4. nolu link ekliyorum eski saçım buna benzerdi işte böyle istiyorum :/ şu an bu koyu rengi her yıkamamda beyaz sabunla akıtmaya çalışıyorum o siyaha yakın renk açılıp koyu kahve oldu yavaş yavaş açılıyor. her yıkamada da sarı sarı kına akıyor. yani kuaför kadına keşke kızıllığın istediğim renk oldukça sorun olmayacağını söyleseydim o zaman da dönüş olur muydu bilmiyorum ama şimdiki durum bu, isteğim de o renk :/ dönüş mümkün mü, mümkünse nasıl? kına saçtan ömür billah çıkmayacaksa onunla yaşayacaksam da onunla yaşayarak da istediğim renk mümkün mü?
valla çok uzun oldu okuyan ve yardımcı olabilecek varsa çok çok sevinirim, yoruma linkleri ekliyorum hemen :(