kıskanç ve fesat arkadaş sorunu?

iyi akşamlar süslüler. bugün çok sinirim bozulduğu için kendi kendime kinlenmemek adına bu soruyu açmaya karar verdim. etrafınızda başarınızı,konumunuzu,ikili ilişkilerinizi ve diğer insanlarla ilişkinizi içten içe kıskandığını düşündüğünüz ve hayatınızdan çıkarmanın kolay olmayacağı arkadaşlarınız var mı? nasıl bir tavır alıyorsunuz bu kişilere karşı? gittiğim yerleri paylaşmasam, ilişkim hakkında konuşmasam kendimle ilgili detay vermesem de sorun oluyor. sen bizi beğenmiyor musun? bizimle muhattap olmuyorsun vs deniyor. anlattığımda da rahatsız oluyorum tepkilerinden. sizi dinlemek ve kendimi rahatlatmak istiyorum. bugün boyle birini silmenin ve bir arkadaş grubun dagitmanin eşiğindeyim.

1. Tam olarak olay ne ? Aceleci davranma fevri hareketler sergileme eninde sonunda zaten o arkadaş grupları dağılıyor. Sakin ve sessiz ol toplumda artık insanlar birbirini çekemez duruma geldi . Senin yaptığın ettiğin başarın takdir edilmez . Maalesef dost kötü günde belli olur lafı doğru değil aslında dost iyi günde belli olur.

Soruna tekrar gelecek olursam sakin ol zaten eninde sonunda o arkadaşlıklar bitiyor sen kavgacı durumuna düşme.

10 kasım 2022 21:44

2. Bence kavgacı duruma düşersen düş? Yani neden bu insanların ne düşündüğü önemli? Sana zarar verebilecek insanlarsa ok, ortak çevre varsa ok.

10 kasım 2022 21:48

3. Ortalama bir aileden gelen ortalama güzellikte bir tipim ama küçüklükten beri eğitim konusunda başarılı oldum. Burslar aldım vs. Çevremdeki insanlar benim olduğum yere gelmek için hem çok çalışıp hemde baba parası ve 'amca,dayı' aracılığıyla gelmeye çalışıyor. Bugün bir arkadaşım direkt yüzüme dedi ki "Ben anlamıyorum ya bir tek seni rakip görüyorum. sen kesinlikle birşeyler yapıyorsun bize söylemiyorsun. X yanlış anlama da hani öyle o kadar güzel de değilsin de seninki gibi bir sevgilim olsun isterdim. Adamın sesi bile karizmatik. Bana da nerde güdük tipsiz barzo varsa o geliyor anca. Sen kesin uzmanlığı da kazanırsın zaten offff." Ben dayanamadım tabi ölçüp bicmeden içimden ne geldiyse söyledim. Daha sonra arayıp özür dilemeler oldu ama affedecek gibi değilim. Abartı tepki mi verdim az bile mi yaptım bilemiyorum

10 kasım 2022 21:50

4. daha konuşmanın ortasında silmeye karar vermiş olmanız gerekirdi. pişman olmalık bir durum göremiyorum. doğru tepkiyi vermişsiniz. aradığında da açmayın. görürseniz selam vermeyin derim.

10 kasım 2022 21:54

5. Kimse kimseye böyle bir şey söylemez. Trollsün.

10 kasım 2022 22:14

6. Ben de ağzım açık dinledim zaten. Kimse kimseye bunu dememeli. Keşke trol olsaydım. Benim arkadaşımın arkadaşı kategorisinden çevreme dahil olan biriydi bunu söyleyen. Demekki tepkimde haksız değilim trol olması düşünülecek kadar kötü kalpli bir insan vardı karşımda

10 kasım 2022 22:22

7. O insan gerçekten arkadaşın değilmiş ve seni baya kıskanmış . Tabiki bu durumda ben de durmam ağzının payını veririm iyi yapmışsın

10 kasım 2022 22:39

8. maalesef bu şekilde en yakın arkadaşımla bağlarımız tamamen koptu. hem de benim bir zamanlar görüştüğüm ve hoşlandığım çocukla ben şehir değiştirince görüşmeye başlamasını öğrenmemle bitti. girdiğim ortamlarda ondan daha fazla dikkat çekiyordum böyle bir amacım olmasa da. işim, çalışma koşullarım da çok daha iyiydi ve içten içe beni kıskandığını da seziyordum ama konduramamıştım da. eğer böyle bir şey hissediyorsan muhtemelen vardır ve bu toksiklikle uğraşmaya gerek yok.

11 kasım 2022 00:35

9. Süslü senin durumunda açık acık kavga edebilir, arayı net sekilde bozabilirsin bence işin daha kolay. Bu kadar açık sözlü olduğu icin de bence tesekkür etmelisin ya diğer sinsileri ne yapmali? Bir arkadaşım var ne zaman kötü olsam paragraf paragraf konuşuyor benimle ve onunla tanıştık tanısali burnun boktan kurtulmamıştı zaten süper anlaşıyorduk. Ben onun vasat altı her seyini abartarak takdir ediyordum huyum böyle sevdigm gözüme hep iyi görünür. Neyse benim isler rayına girdi hatta ondan daha iyi seviyeye geldim onun gectigi yoldan gecerken de baya iyi bir performans sergiledim. Bu kisi ne yaptı iste o isi bebde oyle yapardım da uğrasmadım, ne gerek var boyle daha kolay oldu dedi mesela. Iyi gelişmeleri haber verdigimde anladım dedi geçti hemen kendisine cevirdi lafı. 2 günde bir yszıp cınım nasılsın sorun yoktur insallah?? Diyor alttan alta nolur sorun olsun dedigini o kadar iyi biliyorumki. Denemek icin dert yandım olmayan bir sorundan hemen yine dert ortagim oluverdi. Iyi seylerime bir kez olsun tepki vermedi ben de yavaş yavaş cıkartiyorum, mesajlarına dönmüyorum.

11 kasım 2022 17:34

10. Cevap veren herkese teşekkür ederim. Ortak arkadaşlarıma bugün konuyu açtım. Kendisiyle bir daha aynı ortamda bulunmayacağımı söyledim. O şahsı her yerden sildim geçtim.

Bu kadar patavatsızca ve küstahça söyledikleri kabul edilemezdi. Umarım çevremizde hep iyi niyetli güzel kalpli insanlar bulunur

11 kasım 2022 20:30