kız kardeş terörü?????????????

diyelim ki kardeşiniz sizin yeni aldığınız bir çantayı defalarca taktı ve mahvetti. hatta siz çantanın kötü olduğunu görüp yıkayıp temizlediniz, kavga ettiniz 2 gün sonra tekrar taktı ve çantayı neredeyse kullanılmayacak kadar pis bir hale getirdi. (beyaz olduğu için dikiş yerleri pis ve üzerinde çizikler var) ve hesap sorduğunuzda da ben sana yenisini alıcam dedi ve çantayı takmaya devam etti. ben artık çantayı görmek bile istemeyecek bir kıvama geldim, hem kardeşimin davranışlarından hem de her gün taktığı için soğudum. şimdi de o çantanın kendisinin olduğunu söylüyor ve bana aynı çantadan sipariş vericektim. iyi de bana gına geldi artık, görmek bile istemiyorum. aynı fiyatlarda başka bir şey al diyorum onu da sırf gıcıklığına almıyor ve saçma olduğunu söylüyor. sizce başka çanta istemem saçma mı? kendi eşyalarımla rezil oluyorum resmen. bi çantayı neden bu kadar taktın diyebilirsiniz ama olay aslında çanta değil, kişisel eşyalarımın bile sürekli beni zor durumda bırakacak şekilde kullanılması. o yüzden artık zarar verdiği şeyleri isteyeceğim, kız kardeşi olanlar beni anlar

1. Bu arada gerçekten önemli bir durumu olsa ben kendim veririm eşyalarımı. Fakat her gün işe giderken 7-8 dakikalık bir yol yürüyor ve o yolda takmak için sadece bu hale getirdi. Sonrasında da iş yerinde bir kenara atıyor, sonuç bu

25 ağustos 2021 15:22

2. Al çantayı suratına geçir.

25 ağustos 2021 15:26

3. @1 ben maddi manevi bir çok konuda ona destek oldum hep, çok sık hediye de alırım. Bazı şeylerimiz benimkini almasın diye ortaktır fakat eşyalarımın kullanılmasından hoşlanmıyorum. Çünkü özensiz ve bir daha kullanılmayacak şekilde kullanıyor. Başımın gözümün sadakasını düşünürsem bütün eşyalarımı gözden çıkarmam gerekecek. Ve bütün bunların karşılığı nankörlük ve saygısızlık olunca, ben de saldım artık

25 ağustos 2021 15:28

4. işe gidiyorsa bir zahmet parasından ayırsın gerekirse taksit taksit versin yine versin. yani ihtiyacım varsa ablam kendisi teklif eder benimkini kullan diye ama siz kullanmasını istemediğiniz halde onun inatla kendisinin olduğunu iddia etmesi garip. kardeşiniz işe gittiğine göre yaşı ufak da değil. yaptığı şımarıklık. ailenizle yaşıyorsanız durumu ailenize de söyleyin, bir ihtimal utanıp tutumunu değiştirir belki. olay çantadan çok daha büyük bence. bu yaşa kadar fazla el üstünde tutulmuş gibi geldi bana

25 ağustos 2021 15:31

5. benim ablam şarjım bozukken, onunkini kullanmayayım diye kendi şarjını saklıyor. borç aldığımda iki gün içinde parasını istiyor. bana dört sene önce onda fazla olduğu için hediye verdiği "giyilmiş" kıyafetleri bugün bile söyleyip "ben olmasam giyinemezdin" falan diyordu. şu anda onun bana borcu var mesela, çok sıkışığım ama ona rağmen bir buçuk aydır konuyu açmak istemiyorum. ben de ablam da öğrenciyiz. tek çözümü artık hiçbir şeyi paylaşmamakta buldum süslü. çünkü diğer kardeşime de 1000 liradan daha fazla para borç verdim bi aralar, annem ondan katiyen para istememem gerektiğini ki kendisi çalışıyor, çünkü onun eve hep destek olduğunu söyledi.

bazen kardeşler arasında böyle adaletsizlikler oluyor. kendi adaletimi kendim sağlamanın ve çirkinleşmeden halletmenin yolu kesin olarak sınır çizmek. bu benim, kullanamazsın, ya da şu kadar miktarın üzerinde borç para vermiyorum gibi.

25 ağustos 2021 15:50

6. @4 ihtiyacı olduğu için değil tamamen yeni alındığı ve beğendiği için. Bana başkasının yeni aldığı bir şeyi o hevesini almadan kullanmak bile saçma geliyor. Maalesef ailem de benle aynı fikirde hatta annem böyle bi psikolojik sorun mu var acaba diye bile düşünüyor. Çünkü mesela ikinizin de banyo havlusu aynı sadece renkleri farklı, gider benimkini kullanır. Bir sürü bikinisi mayosu var, benim pek denize gitmediğim için sadece 1 tane. Geçenlerde denize gidicem mayomu bulamadım, o da izinliydi ona sordum yanında götürmüş. Onun yüzünden denize gidemedim, ailem konuştuğunda da hep ablamı savunuyorsunuz der asla kabul etmez. Mesela o gün savunma olarak hiç denize gitmezsin benim giyeceğim gün mü gidesin tuttu dedi :d Sürekli kirpik kıvırıcı kullanan biriyim, yedeklidir. Geçenlerde teyzemlerde unutmuş, yedeği var diye bi şey demedim. Sabah bir uyandım yedeğini de yanına almış. Sahip olduğum şeyleri bile kullanamıyorum, o kadar sinirim bozuluyo ki. Aslında kimse şımarık yetiştirmedi ama gerçekten çok zor biri. Asla suçunu ya da hatasını kabul etmiyor. Arkadaşlarına karşı böyle değil, ama yakınlarına karşı böyle. Annem babam bir şey söylediğinde hep mi ablam haklı diye üste çıkıyor bir de. En sonunda ipleri tamamen koparmak zorunda kalıcam diye korkuyorum, çünkü asla orta yol bulabileceğin biri değil. Yaşı 19, bu yaşına kadar hep değişir diye bekledik ama değişmeyecek sanırım

25 ağustos 2021 20:15

7. @5 dolaba kilit fikrini ciddi ciddi düşünüyorum zaten bazı eşyalarımı saklamak zorunda kalıyorum. Bu arada para harcar dolabında benden çok kıyafet var ama saçma sapan şeyler alıyor, hiçbirini giymiyor, sonra benimkileri beğeniyor. Ben daha az ama daha pahalı şeyler alıyorum. Parasını genelde kendisine harcar, gezmeye tozmaya, yemeye. Abla olduğum için bir yere gittiğimiz de ben ondan bir şey beklemiyordum hiç ama sanırım hata etmişim. Çünkü 1 senedir ben çalışmıyorum, o çalışıyor ve aynı tavrı onda göremedim maalesef. Eskiden birbiriyle konuşmayan kardeşleri görünce sebebini anlamazdım. Şimdi çok çok iyi anlıyorum

25 ağustos 2021 20:21

8. Gerçekten çok toksik ve kıskanç kardeşiniz varmış. Allah kolaylık versin. Dolabı falan değil de, odalar ayriysa odanızı kiltleyin direkt. Ayrıca hiç bir konuda taviz vermryin artık.

25 ağustos 2021 21:13

9. oh ne güzel, parası yokmuş diyelim aradan çıksın. kullanırken parası olmadığı hiç aklına gelmiş mi?

25 ağustos 2021 21:26