kızlar üniversite sınavı hakkında?

ben şu anda mühendislik 1. sınıf öğrencisiyim ve yks’ye tekrardan girmek istiyorum çünkü zaten evde olacağız bu sene. hem yks çalışıp hem online dersleri götürebilir miyim? mfde ilk 5bine girmem çok mu zor olue

1. Hazırlık okudunuz mu? Eğer üniversiteye bu sene geçtiyseniz ilk 5bin zor çünkü okul puanı kırılacak. Ilk 1000e kesin girmelisiniz ki okul puanı kırıldığında 5000e girme ihtimaliniz olsun. Bence bölümümüzden memnunsaniz yatay geçiş daha mantıklı.

5 eylül 2020 21:31

2. Bence yapilir

5 eylül 2020 21:37

3. Anon1 kendi senemde sayısal sıralamam 24 bindi. Benim için kötü bir sıralamaydı aslında son 2 ay doğru düzgün çalışabildim

Anon2 Evet hazırlık okudum, obp kırılma durumu olmayacak

Anon3    2 haftadır falan çalışıyorum kendi senemde çözmediğim bir sürü kitap varmış evde duruyorlardı, onlara bakıyorum şu anda. İnşallah olurr

5 eylül 2020 21:43

4. sinavla universiteyi ayni aynda goturmeye calisan arkadaslarim basarisiz oldu genelde, istedigin siralama da baya calisma ve konsantrasyon istiyor o yuzden sadece sinava odaklan bence

5 eylül 2020 21:47

5. Anon4 evet çok haklısınız yüz yüze eğitim olsaydı çok çok zor olurdu dediğim şey ama şu anda en azından güz döneminde full evde olduğumuz için yapabilirim belki diye düşünüyorum. Bir de Ankara'dayım vaka sayısı korkunç burada, arkadaşlarımla dışarı bile çıkamıyorum 7/24 evdeyim gerçekten

5 eylül 2020 21:50

6. yaparsın süslü ilk yıl zaten lisenin devamı gibi oluyor, bölüm dersin çok olmaz. o yüzden kesinlikle destekliyorum!

5 eylül 2020 21:57

7. Anon5 ayy olabilir mi böyle bir şey lütfen olsun çünkü? Ben de sizinle aynı şekilde düşünüyorum ve fizik çalışmaya gidiyorum hashahs<3

5 eylül 2020 22:13

8. Süslü kesinlikle yapabilirsin. Destek olmak için yazıyorum eğer evinde huzurlu bir ortamın varsa rahat ders çalışabileceksen hiç çekinme hemen başla hazırlanmaya. Yukarıda bi süslü yazmış birinci sınıfta dersler çok ağır olmaz zaten her türlü idare edersin ikisini birden. Zamanında ben de yaptım aynısını ben hazırlık okumadım direk bölüme başladım sınavı atladigim için. Yani hazırlandığımda okuduğum bölümde ikinci sınıftaydım. Herkes yapma bölümü bitir önce dedi ama dinlemedim iyi ki de dinlememisim. Boğaziçi kazandım o sene. Ama ben ya hep ya hiç dedim ve okulu baya salladım. Yani sınıfta kalmayacak kadar ortalama yaptim sadece Ama suanki koşullar olsa ikisini birden rahat idare ederdim diye düşünüyorum. Evde de ailem sıkmadı beni sağolsunlar bu şekilde hazirlanabildim.

5 eylül 2020 22:30

9. Anon6 bu sınava tekrardan hazırlanma fikrini ailemle de paylaştım, beni destekliyolar yalnızca babam okul derslerini ihmal etme dedi ki haklı. Zaten aynı üniversitemde başka bölüm kazanabilirsem 1. Sınıf derslerimi saydırabiliyormuşum. Evde bana hiç iş yaptırmazlar, odamda gayet huzurlu çalışma şartlarına sahibim o yüzden ben de ümitliyim. Youtube inanılmaz bir mecra, kendi senemde bu imkanların bilincinde değildim. Ben de şu anda odtü'de okuyorum ama hedefim daha iyi sıralamalı bir bölüm. Belki belli mi olur Boğaziçi'ne de gelirim :)) Çok teşekkürler süslü, ümit verdiniz gerçekten.

5 eylül 2020 22:40

10. Neden olmasın süslüm. Buna benzer bir soru sormuştum ben de. Ama ben kırıkla hazırlansam yapabilir miyim demiştim. Çok güzel örnekler vermişlerdi. Ve bence siz yaparsınız diye düşünüyorum. Gaza getirmek için değil. valla.

6 eylül 2020 00:00