kızlar 12 kişilik yemek takımı almak çok elzem mi ya ?

selamlar süslüler. ev alışverişi yapıyorum da, misafir için 12 kişilik yemek takımı, günlük kullanım için de ayrıca bi takım alınıyormuş genelde ama bana çok gereksiz geldi. niye derseniz 12 kişilik masam yok ki benim zaten max 8 kişi misafir gelebilir. 12 kişilik fazla oluyor yani. misafir yemek takımını da 6 kişilik alsam nolur sizce? 6 günlük 6 misafirlik şeklinde?

1. ya 7 kişi gelirse

24 mart 2023 11:12

2. Bence gerekli. İki tarafın aileleri gelse zaten 6yı geçer. Herkes aynı masada oturup yiyecek diye bi kaide yok. Ayrıca atıyorum 2 gün boyunca o takım kullanılacak, bulaşık makinesine atılıp bir günde çalıştırılmadığı için bence sayı fazla olması daha iyi. Biz evde iki kişiyiz günlük yemek takımım 12 kişilik ve makine anca dolduğu vakit yemek tabaklarım anca tükenmiş oluyor bi de. Ben o yüzden 12li almışım diyorum. Fakat bu sizin yaşamınıza göre değişir tabi. Ben makineyi dolmasa da çalıştırırım, o kadar misafir de hiç ağırlamam diyorsanız alın tabi neden olmasın

24 mart 2023 11:13

3. ya iki tarafın ailesini aynı anda çağırmasam:( kızlar o kadar insana yemek yapmayı beceremem diye korkuyorum asıl. porsiyon çoğalınca işler değişiyor ya:D

24 mart 2023 11:18

4. Bence gerekli çünkü daha özenli duruyor. Evlenmeden önce böyle şeylere hiç takılmazdım hatta çoğu eşyamı annem aldı bakmadım bile ne aldığına. Evlendikten sonra gördüm ki senin karşı tarafa karşı statünü belirliyormuş resmen bunlar.

24 mart 2023 11:23

5. Ben de gerekli değil diye diye aldım ama gerekli oldu. Benim iş arkadaslarim geldi mesela toplanıp 12-13 kişi oldu. Kalabalık cağıramam diyordum, çagırmak zorunda kalabiliyorsun. Planlamadigin birileri dahil olabiliyor. Hepsi aynı da olabilir veya altı kişilik ayrı oniki kişilik ayrı da olabilir ama şart. Düzgün şık bir şeyler olsun.

24 mart 2023 11:40

6. Gerekli. İlla bir durum oluyor kalabalık oluyorsunuz. O zaman yarısı başka yarısı başkta takım hoş durmuyor. Alın bulunsun kenarda

24 mart 2023 11:42

7. Ben 12 kişilik tek bir takım aldım 2 kişiyiz evde. Günlük misafir hepsini bundan kullanıyorum işte ama pek misafir çağırmam zaten

24 mart 2023 11:48

8. yemek hazırlarken bile tabak bulaşık olduğunu düşünürsek 6 kişilik 2 kişiye bile az geliyor bana

24 mart 2023 11:55

9. Ben de 1 tane takim aldim 12 kisilik sade bir model gunluk ve misafirlik diye de ayirmadim. Esimin de benim de evlenmeden once yalniz yasadigimiz icin ayri ayri 2-3 tane tabak, canak vs de. vardi. Haftaici kendimize hala onlari kullaniyoruz zaten. Haftasonu arkadaslar, aileler gelirse 12'li takim yeterli oluyor. Eger eviniz kucukse cidden asiri gereksiz 12+6 ayrimina gitmek cunku koyacak yer bulmak da sorun.

24 mart 2023 11:57

10. Günlük takım zamanla eskiyor. Bulaşık makinesi çiziyor vs. Diğeri daha az kullanıldığı için temiz ve sağlam kalıyor. Herkesin kendi tercihi tabii ama daha özenli sofralar hazırlamak da güzel bir ayrıntı bence. E biz de özel gün kutluyoruz evde. O günlerde de kullanılıyor. Bazen arkadaşlarımız geliyor, bazen aileler, bazen iş arkadaşları. Ben çok kullanıyorum. 6 6 alıp birleştiren de var, öyle de yapılabilir.

24 mart 2023 11:57