kızlar aşırı güvensizlik hayattaki herkese karşı bunun için ne yapılabilir?

kızlar ben hayattaki hiç kimseye cidden güvenmiyorum. sanki herkes yalancı, sahtekar gibime geliyor. misal ben geçen iş yerinden bi arkadaştan 1 kilo kuruyemiş aldım. bizim evde de çok yeniyo ben aylık alıyorum zaten ilk defa bu iş arkadaşımdan aldım, beğendik de. yine bi arkadaşta 3 kilo aldı. neyse sonra bu 3 kilo alan bana bugün 1,5 kilosunu istersen sana getireyim biz bitiremicez falan dedi. ben de olur dedim. sonradan aklıma geldi ki adam kesin bana elinde önceden olan bayatlamış kuruyemişi getirecek diye. halbuki sürekli yüz yüze bakacağız böyle bir şey yapmaz ama aklıma takıldı. bunun gibi şeyler sürekli. ben bu insanlara güvensizliğimi nasıl aşıcam bilmiyorum. adama vazgeçtim almıcam mı desem misal yoksa alıyım mı yine, böyle böyle güvenmesem bile yaparak kendimi ikna edebilir miyim insanlara güvenebileceğime sizce?

1. Bence yapsanız size zararı büyük olmayacak konularda risk almak iyi olabilir, böyle böyle bazı insanların evet sahtekar olabileceği ama herkesi de böyle genellemenin doğru olmadığını kendinize gösterebilirsiniz, kimseye güvenmemek eminim sizin için de çok yıpratıcı oluyordur, güven insan için çok temel bir ihtiyaç çünkü, umarım aşabilirsiniz 🌸

10 mart 2022 13:18

2. Bildiğin fesatsın bunun güvensizlikle ilgisi yok ki.

10 mart 2022 13:21

3. Anonim 1 süslü inşallah. Yani o kadar zor ki dünya üzerinde hiç kimseye güvenememek. Tüm dünya durmuş bana zarar vermek için çabalıyor gibi hissetmek.

10 mart 2022 13:25

4. Süslü ben leş gibi bir sülalede büyüdüm. İlk liseye geçtiğim zaman fark ettim akrabalar sinsilik kıskançlık yaptı. Kendi çocukları daha iyi olsun diye. Heralde o zaman nasıl uzulduysem hayal kirikligina ugradiysam hayatımın kalanında bu devam etti. Sanki kimse benim başarılı olmami istemiyor mutlu olmamı istemiyor. Kendileri daha iyi iş daha iyi koca daha iyi hayat istiyor gibi geliyor hep. Kimseye güvenemiyorum ve kimseyle yakın olamıyorum yillardir

10 mart 2022 15:16

5. süslü bence destek olmalısın bu konuda. paranoya olabilir guvensizlikten de öte.

10 mart 2022 15:50