kızlar aranızda optikçi var mı?

gözlük camı markası olarak bir şey danışmak istiyorum. lanet olası gözlüğümü ne yaptıysam kaplamasını attırdım. seiko kullanıyordum %55 incelttirmişim zamanında. her zaman gittiğim optikteki adam değişmiş hem beni kötü yönlendirdi hem de çok fiyat biçti. zaten cam fiyatları almış başını gitmiş başıma açtığım şu ani bütçe darbesine sinirliyim. yoruma devam edeyim.

1. Eve gelip chatgpt ile biraz çalıştım cam markası, f/p, kaplama ömrü incelik vs.

Seiko zeiss nikon hoya arasından en mantıklısı nikon geldi. Gene %55 incelmiş, antirefle ve blue plus yani mavi ekranlara karşı koruyucu olacak şekilde yaptırırım çünkü gözlerim çok hassas.

Öncelikle markayı sizce doğru belirlemiş miyim? İkincisi her optik mağazasının yaptığı kesin bir indirim var mı? Öyle bir şey duymuştum optikleri zorlamalısın mutlaka indirim olur diye. Benim eski çalışan %40 yapıyodu, bu yenisi %30 yaptı.

Son olarak şişli-beşiktaş bölgesinde optik öneriniz var mı?

5 aralık 2024 18:35

2. Sorunuza cevabim yok ama baska bir onerim var. eger cam recetenizde bir degisiklik yoksa cercevenizin aynisindan bulmayi deneyebilirsiniz. Bir yakinim progressive camlarini degistirmemek icin ( cok pahalilar) eski cercevesinin aynisindan bulup taktirmisti.

5 aralık 2024 18:50

3. A3 suslu ama benim kaplamasi atan ve kullanilmaz halen gelen sey gozluk camlarim maalesef:(

5 aralık 2024 18:58

4. A2 duly noted suslu, her zaman dogru ifadeleri ogrenmeyi tercih ederim :*

5 aralık 2024 18:59

5. Kaça yaptırdın camlarını sorması ayıp, ben en ucuz camdan seçtim 6 ay kullanacağım için %55 inceltmeli mavi kaplamalı 10 bine yakın tuttu bu bile fazla geldi bana, seiko kaçmış merak ettim

5 aralık 2024 19:32

6. Seiko %55 inceltilmis blue cam cifti %30 indirimle yaklasik 15 bin oluyordu.

Henuz bir sey yaptirmadim yarina kadar zaman verin ben bir dusunecegim dedim. Cunku o elissor markasini onerdi ben eve gelip arastirdim ve bok gibi bi cam oldugunu gordum. Nikon da seiko'ya gore daha uzun omurluymus. O yuzden su an icin ona karar verdim ama yarin baska optikte fiyat soracagim. Bilmiyorum biraz kaliteli bir sey almaya kalkinca cok pahali, ama yani pantolon degil gozluk bu neden gidip adisini alip gozlerimi mahvedeyim. Zaten seiko kullaniyormusum bunca zaman bari attan inip esege binmeyeyim.

5 aralık 2024 19:40