kızlar babaya erkekler anneye benziyor, sizin etrafınızda örnekler nasıl ?

siz de etrafınızda çokca görüyor musunuz ? bunun bilimsel açıklaması, gen baskınlığı vs. var mı bilmiyorum ama arkadaşlarıma, aileme bakınca benzerliği birebir görüyorum. çok güzel bir kız arkadaşım var iki kız bebeği de babanın ayynısı yani kız da içten içe üzülüyor belli, babaya benzeyen kız komik oluyor bazen :) mesela çok güzel kadınların kızlarına genlerini aktarıp devamlılığı sağlayamayacak diye düşünüyorum mesela. baba çirkin kötü bir şey mi hayır ama kız güzelliği diye bir şey var. ve bunların hepsi anneye benzeyen erkek için de geçerli.

1. süslüm bende tam tersi anne tarafıma benziyorum. babam sarışın, uzun boylu, renkli gözlü vs ben tam tersiyim. yüz hatlarım da benzemiyor. sadece tırnak yapım babam gibi lale tek benzerliğimiz o. babaya benzemenin bilimsel açıklaması nedir bilmiyor ama muhtemelen baskın genlerle alakalı bir durum.

6 haziran 2018 16:53

2. Ya niye öyle dediniz ki beni de babama benzetirler zaman zaman güzel olduğumu düşünürüm, bu soru üzdü! :p

6 haziran 2018 16:54

3. Ben jr anneyim, ablam jr baba. Genellemeyse eğer, biz uymuyoruz.

6 haziran 2018 16:56

4. Ben ikisine de zerre benzemiyorum, kardeşim ikisinin karışımı valla suslucum :d

6 haziran 2018 16:57

5. ben anne ve babamin karisimi gibi biseyim ama yüzümün ust kismi babamin kopyasidir, vucut olarak da babama benziyorum babam uzun annem kisa, ben 1,78 im. abim de 1,78 :))) ama abim de tamamen anneme benziyor denilemez abim tam ikisinin karisimi yuz olarak.

6 haziran 2018 16:58

6. yaa 2.güzel süslü üzülme

6 haziran 2018 16:59

7. Abimi anneme benzetirler erkek kardesimi ise babama.bi arkadasim var annesine cok benziyor digeri ise hic.ben pek rastlamadim yani

oyle olsa bile erkek de anneden kadin guzelligi almis ve kizina bunu veriyor olurdu.

6 haziran 2018 17:02

8. Eğer babanın yüz hatları sertse, kız da babaya çektiyse o kız adına hüzünleniyorum ben de ama linç yerim diye hiç burda yazmamıştım. :) benim de çevremde genelde kızlar babaya, erkekler anneye çekmiş durumda. Ben ise karışmışım iki tarafa da benziyorum.

6 haziran 2018 17:08

9. 10. anonim süslü sabah okul yolundan gidiyorum kızlarını oğullarını bırakan anne babalar görüyorum yine savımı destekliyor yani, çoğu dediğim şekilde.

6 haziran 2018 17:13

10. bence sizinki algıda seçicilik olmuş biraz süslü. ben annemin, kız kardeşim ise babamın kopyası. ve ben de bu dediğinizi maritsa’nın kızı elin gala için düşünüyor ve üzülüyordum. annesi o kadar güzel bir kadınken babasına benzemesi büyük talihsizlik ya da hülya avşarın kızı zehranın babasına benzemesi.

6 haziran 2018 17:59