kızlar dahi bir çocuk nasıl anlaşılır?

nasıl davranışlar sergiler? merak ettim de

1. Bi çocuk mal gibi duruyosa genelde dahi çıkıyo

22 şubat 11:24

2. İlk belirtiler erken yürüme erken konuşma. Sonra kendi kendine okuma yazmayı öğrenme bunlar varsa şüphelenip çocuğu rama götürebilirsin

22 şubat 11:34

3. Benim çocuğum üstün zekalı diye gezinen cahil ana babalar gibi o öyle karşıdan bakmakla durmakla falan anlaşılmaz. Bunun muayenesi testi bir sürü aşaması var.

22 şubat 11:39

4. Google'dan üstün zekalı çocukların özellikleri yazarak araştırabilirsin ama gerçekten bazı süslülerin de anlattığı gibi bu wow bir durum değil çoğu zaman çocuk ve ailesi için yıpratıcı bir süreç. (Spesifik bir durum varsa sorabilirsin özel eğitimciyim)

22 şubat 12:09

5. trde normal zekada olmak bile zorlu bir süreç insan uyum sağlayamıyor üstün zekalılara sabır gerçekten...

22 şubat 12:22

6. a4 senin kardeşin dahi değilmiş ki. iq'su yüksek ve eq'su yani sosyal zekası düşük olan sıradan bir çocukmuş. iq'nun yüksek olmasıyla dahi olmak arasında çok fark var. dahi olarak sınıflandırdığımız çocuklar genellikle daha çocuk yaşta bir şeyi "mükemmel" seviyede iyi yapmaya başlıyorlar. satranç oynamak, resim yapmak, piyano, keman çalmak, çok ileri seviye matematik problemlerini çözebilmek   vb. gibi herhangi bir şey olabilir. senin kardeşinin becerisi yeteneği ne ki dahi diyorsun allah aşkına.

22 şubat 12:25

7. Ya benim küçük kuzenimi ciddi mal sandı amcamlar öyle keşfedildi çocuk. İkimiz de çocukken ben anlıyodum tabi ama kim takar bacak kadar çocuğu. (gizlinot: Çocuk bugünkü civilization gibi oyun oynatıyodu bize mahallede)

Mesela matematikte zorlanıyodu ilkokulda matematiği kötüydü ama anlamadığı için değil fazla anladığı için.

Neyse işte sosyal uyum bozukluğu vardı mahallede falan gene idare ediyordu çünkğ güvenli alandı ama okul zamanı taşındı ailesi yeni yer yeni ortam içine kapandı falan. Sonra hocası bi doktorla görüştürün dedi doktor özel bi çpcuk dedi işte ona göre bi okuls gitti falan. Sonra psikolojik destekle de bir açıldı pir açıldı... Hala sosyal konularda çok iyi değil ama şimdi yaptığı şeyleri sıralarsam internetten bulunabilecek birine dönüştü öyle diyim.

Arada konuşurken şey dedi benim için "beni anlamak için o kadar çaba gösterdi ki arada hepinizi çözmüş bulundu" ve o cümle mesela şimşek gibi çaktı zihnimde çünkü tüm ailenin çöp kutusu benim ve gerçekten kuzenime gerizekalı demesinler diye herkesin sevdiği şeyi çözüp işte anneme mesrla matematiği kötü ama tüm soruları çözüyo, babasına ama çok güçlü vs diye anlata anlata bu hale gelmişim meğer...

Oversharing saatimi de tamamladım bu soruyla tşk.

22 şubat 13:10

8. An1 senin de eq n yüksek bence :)

22 şubat 21:18

9. Motor ve bilişsel becerilerin akranlarına göre daha erken gelişmesi. Çok meraklı olmaları, bilgiye, öğremeye karşı aşırı bir ilgi. Yüksek konsantrasyon, çok iyi hafıza. Problem çözme yeteneği. Olayları farklı açılardan yorumlayabilme yeteneği. 2,5 yaş civarı okuma yazmayı kendi kendine öğrenme. Böyle çocukları zaten hemen anlarsınız. Kendini belli eder. Parlak öğrencilerim olmuştur ama dahi denecek kadar ileri seviyesine ben henüz rastlamadım.

22 şubat 22:01

10. a1 hikayenin esas dahisi senmişsin ☺️