kızlar iliskilerimde bir sure sonra karşı taraf sıkılıyor ve ilgisi bitiyor?

bu yuzden ya aldatiliyorum ya da iliskilerim evlilige gitmiyor. iliskide karsi tarafin bize karsi duydugu sevgi ve heyecani nasil canli tutabilirim? nasil davraniyorum bilmiyorum ama cepte hissettiriyorum kendimi. bunu bizzat exlerimden duydum yillar sonraki hesaplasmalarimizda. cepte olmamak icin ne yapabilirim? az arkadasim var ve sosyal medya kullanimim az. secenegim az gibi mi dusunuyorlar acaba?

1. neden sorunu kendinde ariyorsun? saglikli bir iliskide akil sagligi yerinde olan bir erkek kalkipta sevgilisini cepte gorup aldatmaz veya sikilip gitmez. belli ki ciddi bir iliski istemeyen ve sorumluluktan kaçan erkeklerle beraber olmuşsun.

6 aralık 2024 18:16

2. aldatılmanın sorumlusu siz değilsiniz. önce onu çözün. evet ben sıkıcıyım, o halde aldatılabilirim ve benimle evlenmek istememeleri normal diye düşündüğünüz sürece zaten cepte görecekler sizi.

6 aralık 2024 18:17

3. sevilmemissin bacim senle alakasi yok kendine uygun birini bulana kadar bekle. bi iliski yasamak zorunda degilsin hayatta baska seyler de var

6 aralık 2024 18:36

4. Cepte görünen bir partner gayet de sorundur. Sorunu kendinde arama diyerek fayda sağlamıyorsunuz bu insana. Eski erkek arkadaşım da böyleydi, sıkılıp ayrıldım. Sağlıklı bir ilişkide bir erkek cepte görmez demiş biri de, ilişkilerinin sağlıklı olduğunu nereden çıkardınız? Partnerinin her zaman cebinde, muhtaç gibi peşinde dolaşan biriyse mesela bu ilişki nasıl sağlıklı olabilir? Böyle birinin önce kendini değiştirmesi gerekir ki kendisi de mutlu olabilsin.

6 aralık 2024 19:03

5. Gayet cepte olan arkadaşlarım aldatılmıyor aksine seviliyor. Cepte olmak sorundur diye bir şey yok. Bu karşılıklı sevgidir. İlişkiye değer veriyoruz, çabalıyoruz diye cepte olacak değiliz (tabi karşılıklı saygı ve sevgi için diyorum bunu). Doğru insan karşına çıkmamış bu kadar.

6 aralık 2024 19:10

6. Partnerimle 9 yıldır birlikteyim 2 yıldır evliyim ben tam cepte olan tipimdir öyle aranmam etmem arkadaşım arkadaşım biri bana yürürse ağlamaya başlarım (oldu bu) ve partnerim cidden baya baya aşık bana. Yani öyle canım cicim balım demesinden değil adamın tüm kararlarında varım hayatı yaşama tahayyülünde varım. Sırf ben istiyorum diye başka bi ülkeye taşınmak için aksiyon aldı mesela çünkü onun kariyeri daha müsait gibi gibi.

Seven insan seviyor sevmeyen bahane buluyor.

6 aralık 2024 19:50

7. Ben aynı sorunu exlerimde yaşadım, galiba iki nedeni var. Birincisi flört dönemi aceleye geliyor, ilişkinin uzun sürmesinde tutku ve cinsellikten çok arkadaşlığın, kafa denkliğinin payı var oysa. Zirve noktasına çabuk çıkanın yokuş aşağı gitmesi kaçınılmaz olur. İkincisi bende kaygılı bağlanma denen şeyden var, sürekli mesaj ve telefon beklemekten günlük hayatını bile aksatabilen bir kafa yapısıydı bu. Şimdi olursa ne ala, olmazsa pekala kafasında günlük hayatıma odaklanıyorum ve önünde sonunda geliyor o mesaj. Sürekli mesaj atıp üstüne düşsem adamı bayar, hiç mesaj atmasam tek taraflı görünür yine bıkar. Dengelemeye çalışıyorum elimden geldiğince.

Ya da ne bileyim, belki sandığın kadar uyumlu bir kimyanız yoktur, karşılıklı samimi duygular olursa hemen bıkılmaz.

6 aralık 2024 20:49