1.anonim bir adam neslican ile fotoğraf çekilmek istemiş, çekilmeden önce masadaki erketen izin almış. Neslican da twitterda adamla ilgili (link: https://eksiup.com/54dc3ea3769 şu) twitti atmış, adamda storyden özür dilemiş
Bence adam da haksız değil kibarlık yapmak istemiş olabilir. Yanında ki çocuğu sevgili sanmış ondan izin istemiş. Biraz heyecandan kendini ifade edememiş işte. Neslican'ın bunu sosyal medyaya yansıtması kötü olmuş. Orada tepkisini dile getirebilirdi.
Bende neslicanın haklı olduğunu düşünüyorum twitterdan yazmak yerine olay anında tepkisini göstermeliydi bence, adam özür dilemiş zaten instagram üzerinden
Nezaketse önce kıza sormalı sonra “yanındaki kişiye de izninizle” diyerek müsade istemeli. Kötü niyet değil ama ataerkil bir yaklaşım hoş değil.
Ama Hoşuma gitmeyen bir durum varsa fotoğraf çektirmezdim, çektirdiysem de böyle tweet atmazdım.
Bence direkt sevgilisinden izin alayım o kadın boşver kafasında değildi çocuk ya. Abes gelecek ama filmlerde bile dans eden çiftten kızı almak için adam adamdan izin ister. Biraz saçma oldu örnek ama onun gibi.
fotografi gormesem neslican hakli derdim ama madem bir seyden rahatsiz oluyorsun fotograf cekilme. oyle diyip boyle yaparsan sacma olur.
Ben adamın masadaki adamdan izin istemesinde art niyet aramadım. Kadın erkek farketmez birilerinin özel alanına giriyorsan diğerlerine "izninizle","müsadenizle"dersin. Nezaket bunu gerektirir. Gerçek bir izin alma değildir, kibarlıktır. art niyetsiz olduğunu göstermek, verdiği geçici rahatsızlık için özür dilemektir.
Bence küçük bir olayı büyütmemek lazımdı. Burda neslican'ın bu olayı twitter'a yansıtmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Orada 'hayır ondan değil benden izin almanız gerekli' diyebilirdi.
Belki çocuk bir anda şaşırdı yanında ki çocuğun sert ifadesi vardı neslican'ın ise izin verdiğini düşündü. Yani bu şeyler tam olarak anlaşılmaz. Demek ki çocukta kızı seviyormuş takip ediyormuş bir yakınlık duymuş ki fotoğraf çektirmek istemiş. Sonunda çocukta özür dilemiş zaten. Neslican'ı da bu olayda linç etmeye çalışanları da yanlış buluyorum.
Adamın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Yüzüne gülüp, fotoğraf çekildikten sonra sosyal medyada arkasından kötü paylaşım yapmak ise iyi bir niyet değil.