kadınlar neden trafikte hiçbir arabaya yol vermiyor?

soru başlıkta. son 2 senedir aktif trafikteyim şunu fark ediyorum kadınlar asla ne hemcinslerine ne de erkeklere yol vermiyor. siz de bunu fark ediyor musunuz? sizce sebep ne olabilir?

1. Kaos ya da pick me sorusu değil bu arada o tarz cevaplara gerek yok

3 haziran 2024 17:10

2. Kadınım ben de araba kullanırken herkese yol vermeye çalışıyorum. Bana yol verenlerden %99 erkek %1 kadındır. Neden öyle oluyor ben de anlamıyorum.

3 haziran 2024 17:12

3. Arabayı geç yayalara da vermiyorlar :( bu zamana kadar karşıdan karşıya geçerken bir kere bile bakın yemin ederim bir kere bile kadın şöförün bana yol verdiğini görmedim. Çoğunlukla yaya yolundan geçiyorum akan trafikte asla ama yok yani hepsi basıp geçiyor.

3 haziran 2024 17:14

4. Tüm cevaplara teşekkürler. Son anonim ne gibi bi artniyet sezdiniz? Burası ekşisözlük olsa anlarım ama şurda kadın kadına konuşuluyor nasıl artniyet olabilir ki? Ben sürücü olarak bunu fark ettim ve olabildiğince herkese saygılı ve yardımsever olmaya çalışıyorum bundan sonra. Burda da paylaşmak fikir almak ve farkındalık yaratmak istedim

3 haziran 2024 17:19

5. sadece kadınlar değil erkekler de yol vermiyor. kadınıyla erkeğiyle trafikte ortaçağ'dan bile ileride olmayan bir milletiz.

3 haziran 2024 17:20

6. Yol verme bence de genel olarak yok, cinsiyetlerustu bir durum bizde.

Ama daha cok kadinlarin yaptigi bir sey soyleyebilirim, yururken karsidan gelen kadinlar bir cm bile yana kaymiyor ustunden gececek yani sen kaymazsan. Yani bu kadar basit bir gorgu hareketi bizde resmen yok. Karsilikli her iki kisi de bir yana hafif kayar di mi kaldirimda karsilastiginda. Bu seni gormezden gelip yok sayma halini kadinlar yapiyor daha cok.

3 haziran 2024 17:28

7. Dogru bu arada.yolda yürürken de üstüme üstüme yürüyenler kadin oluyor genelde.

3 haziran 2024 17:37

8. Kadın erkek gözetmeksizin ben yol veriyorum ya. Sadece teyzelerin asla araba hızını düşünmeden yola atlamasına ayar oluyorum o kadar. Yaya geçidinde olsa neyse de cidden atladıktan sonra bi de ağır ağır yürüyorlar bunda çok net teyzeler ağırlıkta. Teyze dedim ama nasıl kişileri kastettiğimi anlamışsınızdır.

3 haziran 2024 17:59

9. Trafikte ozellikle sabah ve aksam yogun zamanlarda tem girisi, akasya'nin oradaki kadikoy donusu vb tek seride dusen yerlerde siz zamaninda insan gibi saga yanasirken yolun sonuna kadar gidip siranin en basina girmeye calisan, emniyet seridinden gelip gelip siz sagimdan kimse gelmez diye dusunurken aninden surtecek kadar yanasarak onunuze gecmeye calisan, gayet normal hizda orta seritte giderken sol seride gecmek yerine kiciniza yapisip selektor yapan bir ayigolu erkek ordusu varken kadinlar yol vermiyorsa da en azindan boyle pislikler yapmiyorlar.

Yol vermeyenler yukarida bir anonimin yazdigi gibi o an hizli dusunup yol veremediklerinden saniyorum. Mesela katilim oluyor ve hizlanma seridinden katilmaya calisiyorum hani onumde yol kalmayacak birazdan yani elim mahkum, orada israrla, inatla yol vermeyen, kullandigi arabadan da korktugu hallerinden tavirlarindan belli olan kadin suruculer oluyor.

3 haziran 2024 20:53

10. en son yaya geçidinde yayaya yol verdiğim için (ani durmadan, trafiği aksatmadan) öfkeli bir bey önce yaya geçerken kornaya abandı, sonra benimle yarışmaya kalktı kendince.

başka zaman 2 şeritli yolda ben sol şeritteydim, yaya geçidinde yayayı görünce durdum ve yaya da geçmeye başladı, o sırada yan şeritten hızlı gelen araç durmayınca yayaya çarptı (ölmedi).

son olarak genel bir kural vardır; bir a yolundaki geçer bir b. bizde maalesef a yolundayken b'ye yol verince b'dekiler 1 araç geçsin ben de yol verenden sonra geçeyim demek yerine ben de sıkışayım diyor. yol seninken centilmenlik yüzünden elini verip kolunu kaptırıyorsun.

eskisi kadar yol vermiyorsam nedenleri bunlar. bir de çoğu kişi geçiş üstünlüğünü de bilmediği için bazen yol karşı tarafın oluyor, geçsin diye bekliyorsun geçmiyor, ok ben geçeyim o zaman diyorsun o da o sırada geçmeye karar veriyor. doğru düzgün bir ehliyet ve kural bilgisi sınavı yapılsa şu anda trafikte olanların %80'i ehliyet alamaz.

3 haziran 2024 21:15