kahvaltıda karbonhidrat olarak meyve tüketmek mantıklı mı süslüler?

kilo verme hedefim vs yok sadece sağlıklı yemeye çalışıyorum. bugünün kahvaltısı: 2 haşlanmış yumurta, 1 havuç, 1 salatalık, 40 gr çeçil peyniri, 1 orta boy armut, 100 gr sosis (normalde sosis tercih etmem ama yurtta kalıyorum protein niyetine yedim) karbo olarak da genelde karabuğday patlağı yada wasa yiyordum ama sıkıldım artık ve yazın daha fresh şeyler yemek istiyorum

1. meyve için günün en güzel saati aslında. yine de porsiyona dikkat etmek lazım.

2 haziran 2024 13:49

2. ay tesekkjr ederim suslum yanitin icin 🙏🏻 rahatlikla yiyecegim o zaman

2 haziran 2024 13:56

3. Diyetisyenim bana 1 dilim tam buğday ekmek yarım porsiyon da meyve eklememi söyledi yaz aylarında.

2 haziran 2024 14:21

4. hadsizce mi olur bilmiyorum ama bence sosisten alacağın protein eksik klasin bence süslü. yani zararı proteinini kompanse etmiyor bence. 2 yumurta gayet ideal bir protein kaynağı.

2 haziran 2024 14:52

5. kan şekerini zıplattığı için ben tercih etmem.

yazdığınız örnek menüye göre meyve miktarı uygun duruyor.

2 haziran 2024 15:09

6. a4 estağfirullah süslüm de ben zaten protein tozu da kullanıyorum spor yaptığım için yurtta proteini tamamlayamıyorum maalesef. protetin tozunu tüketen sosisi de yesin diye düşündüm😩 sosis açık ara daha zararlı mı diyorsunuz?

2 haziran 2024 15:34

7. A5 süslüm genelde ilk birkaç lokmanıza dikkat edin diyorlar genelde öğünlerde o yüzden kahvaltımın ortalarına doğru yemeye başlıyorum, 12 gibi yemiştim şu an hala baya tok hissediyorum mesela tatlı yeme ihtiyacımı da bastırdığınu düşünüyorum şimdiye ara öğün ihtiyacı duyardım normalde

2 haziran 2024 15:36

8. A2 süslüm teşekkür ederim yanıtın için. hem benim tam buğday diye ulaşabileceğim ekmeklere güvenmiyorumden hem de tek başıma küflenmeden bitiremediğimden dahil etmiyorum ekmeği hiç. odadaki buzluğumuz çok minik buzlukta da saklayamıyorum

2 haziran 2024 15:38

9. protein tozları hakkında bilgim yok ama sosis tarzı işlenmiş etler çok zararlı. onun yerine mesela yumurta haşlama makinesi alabilirsin yurtta kullanmak için hem daha güzel olur yumurtalar yurttakinden (gizlinot: soğuk ve çok pişmekten grileşmiş)hem de istediğin kadar yersin.

2 haziran 2024 20:46

10. Haklisin tessekur ederim suslum <3