kahve telvesi peelingi yaptıktan ve yüzünüzü suyla yıkadıktan sonra tekrar bi yüz temizleme jeli veya temizleme suyu kullanıyo musunuz?

bazıları sadece suyla yıkayıp nemlendirici sürüyorum, kahvenin içindeki kafein ve yağın gitmesini engelliyorum çünkü yağı cilde faydalı gibi bi şey söylüyor. kimisi maskeden sonra yüzümü bi de temizleme jelimle yıkıyorum daha iyi arındırmış oluyorum gözeneklere dolmuyor vs. diyor. arada kaldım. sonuçta kahve+bal doğal şeyler. ben bunun maskesini yaptıktan sonra tekrar kimyasal şeyler içeren ürün kullanınca sanki etkisini azaltacakmışım veya kaybettirecekmişim gibi hissediyorum. emin olamadım. sizlere sorayım dedim, siz ne yapıyorsunuz, hangi yöntemden memnunsunuz?

1. Yüzünüze bunu yapmayın süslü ya

6 ocak 2021 21:42

2. Kahve telvesiyle asla fiziksel peeling yapmıyorum. Cildi çizip çok zarar veriyor süslü. Artık hiç tavsiye edilmiyor bu tip peelingler. Doğal şeyler de cilde illa faydalı olacak değil, hatta zararlı olma ihtimalleri daha yüksek.

6 ocak 2021 21:44

3. Ben sizin tam tersinizim. Fiziksel peeling asla yapmıyorum. Doğal ürünlerden, mutfakta yapılan bakım ürünlerinden "kimyasal"lara kıyasla daha çok çekiniyorum. doğal dediğiniz ürünlerin alerji yapma ihtimali çok daha yüksek. Kimyasal dediğiniz ürünler dermatolojik testten geçiyor, koruyucu içeriyor belli bir kullanım ömrü oluyor, içinde mikroorganizma üremiyor. Fiziksel peeling yapmadığım için de glikolik asit ve salisilik asitle kimyasal peeling yapıyorum.

Sorunuza yardımcı olamadım ama farklı bir bakış açısı sunmak istedim

6 ocak 2021 21:45

4. benim cildimde herhangi bir reaksiyona sebep olmadı şimdiye kadar, nazik davranıyorum zaten. aksine iyi geldiği için yapıyorum aklıma geldikçe fakat yine de bi araştırayım bu konuyu. teşekkürler kızlar.

6 ocak 2021 21:46

5. Sadece suyla duruluyorum ben süslü ama yağlı bir cildiniz varsa yüz yıkama jeliyle yıkayıp arındırabilirsiniz

6 ocak 2021 21:47

6. her zaman bu tür şeylere ayırabilecek maddi gücü olmuyor insanın, hele ki bu pahalılıkta. bu yüzden doğal ürünlere başvurabiliyoruz ne yazık ki ama araştıracağım

6 ocak 2021 21:48

7. Bende kahveyle yuze peeling yapmayi dogru bulmuyorum ama yapsamda mutlaka temizlerdim. Cunku renk veriyor gozeneklerimin minicik renkli molekullerle tikanmasini istemem.

6 ocak 2021 21:49

8. jelle yıkayıp gerekirse de tonikle öyle nemlendir direkt öyle bırakmıyorum ben o yağ bazen ağır geliyor cildime. yüzüne hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı halde yok yeşim taşı yok sudocrem zart zurt kullanan insanların olduğu yerde kahve telvesine karşı çıkmış herkes yüzü çiziyor diye sanki eskiden kimyasal peeling vardı sanki yüzüne limon sürüyor kız te allam ya.

6 ocak 2021 22:08

9. yani o kullanılan kimyasal içerikli bakım ürünleri de "doğal içerik" diye pazarlamaya çalışılıyor bas bas. yok kahveli yok kakaolu yok hindistan cevizli yok aleo veralı...demek ki doğal ürün temelli yapılıyor. bunlar satın alınıyor ama doğal aleo vera kullanınca "abooov her doğalı yüzünüze sürmeyin, alerji, reaksiyon, deney blabla" cildimi tanıdığım ve daha önce kullandığım kahvenin ben de alerjiye sebep olmadığını gördüğümden beri kullanıyordum.(ayda 1-2 kez) ilk kez kullanacak olsam o konuda haklı olabilirdiniz. neticede o çok para döktüğümüz ürünler de alerji yapabiliyor, ne olacağı belli değil. her cilt biricik sonuçta. deneysel ürünlerde reaksiyon yapmıyor mu hiçbirinizde? sanmıyorum kahvenin 3 sene içinde bir kez bile alerji yapmayıp en son kullandığımda alerji yapacağını :d çizme ve gözeneklere dolma konusunda bir şey diyemeyeceğim bilgim yok çünkü. ben yavaşç0a, dairesel hareketlerle uyguluyorum, içine bal da ekliyorum telveyi daha yumuşatıyor, o yüzden sert olmuyor. dışarıdan peeling maskesi alındığında da partiküllü olanların da çizme ihtimali var öyleyse? biraz fazla hazır ve kimyasal ürünlere yöneliyormuşuz ve güveniyormuşuz gibi geldi bana ama yine de araştıracağımı söyledim.

6 ocak 2021 22:17

10. anon olmuşum alışkanlıktan. neyse. teşekkürler tekrar yorumlar için.

6 ocak 2021 22:18