kaka yapışması problemimiz var?

bu sorun bir tek bizde mi var bilmiyorum. kedim erkek, 10 yaşında ve ara ara poposuna kaka yapışıyor. oraya buraya sürerek çıkarmaya çalışıyor. bu nedenle yerde zaman zaman 1-2 parça görüyoruz. kumunu temiz tutmaya çalışıyoruz, iç-dış parazit aşısı oluyor, tüyleri kısa, ishal ya da kabız değil. proplan sterilized kuru mama veriyoruz, arada bir de felix yaş mama. her veterinere gidişimde sormayı unutuyorum o nedenle burdan bir sorayım dedim. neden olabilir bu sorun?

1. Veterinere danışmanız gereken ciddi bir durum diye düşünüyorum. Ya bir sebepten dolayı kendini temizleyemiyordur ya da kaslarıyla ilgili bir problem olabilir.

Yalnız soru başlığını öyle bir yazmışsınız ki akışta geçerken kediden bahsettiğinizi anlamadım. Bir de çoğul yazınca. Soru ciddi ama gülmeden duramadım :).

12 eylül 2017 21:31

2. kendini temizleyebiliyor aslında ama tuvaletten çıkınca bazen poposuna yapışabiliyor. ondan kurtulmak için de yere sürtmeye çalışıyor. önceden böyle bir sorunumuz yoktu, yeni yeni çıktı.

ben de başlıkta ne yazsam bilemedim :)

12 eylül 2017 22:01

3. anal kese denilen, kedinin poposunda bulunan torbalarda bir sorun olabilir. normalde hayvan kaka yapınca bu torba boşalıyor, ama kakası yeterince sert değilse o torbalar kendi kendine boşalmıyor ve doluyor. o zaman kedi rahatsız oluyor. bir ihtimal kaka sandığınız da o sıvı olabilir, koyu kahverengi pis kokulu bir sıvı :/ veterinerler anal keseyi boşaltabiliyorlar.

ya da tüylerine bulaşan kaka ise, ishal olmasa da kedinizin dışkısı normalden yumuşak olabilir. belki kullanılan parazit ilacının çözemediği bir iç parazit sorunu vardır. ya da farklı bir bağırsak sorunu. detaylı bir kontrol ettirin bence kediciği. geçmiş olsun.

12 eylül 2017 23:25

4. (yazar: karmacilt) cevap için teşekkür ederim. koyu bir sıvı değil, kakanın ta kendisi söz konusu :( fakat ağır bir koku oluyor zaten o kokuyu duyunca yine malum olayın gerçekleştiğini anlayıp etrafa bakınıyorum hemen. en son haziranda iç parazit aşısı oldu, daha doğrusu hapı aldı. belki de dediğiniz gibi gizlide bir parazit problemi var. veterinere de danışacağız can sıkıcı bir problem. :/

13 eylül 2017 01:35