kan tahlilleri hakkında hangi branşa gitmeliyim?

tüm kan değerlerime baktırmak istiyorum. d vit magnezyum çinko folat b vit demir vs her şeye, bunlar dışında da hormonlarıma da baktırmak istiyorum. hepsine birden bakacak istemi hangi branş yazar? bir de sadece merak ettiğim için baktıracağım. yani şikayet olmadan istem yapar mı doktor?

1. dahiliye

15 şubat 2022 13:44

2. Dahiliye öncelikli olarak, sonrasında doktorun uygun görürse hematolojiye yollar.

15 şubat 2022 14:40

3. Dahiliye. Ben ne zaman kan tahlili yaptırmak istesem, saçlarım dökülmeye tırnaklarım çok kırılmaya başladı, sürekli yorgunum her yerlerim sızım sızım sızlıyo vs diyorum, çok genel şikayetler söylüyorum. neredeyse tüm değerlere bakıyorlar, tiroid falan dahil. Doktorlar genelde hasta şunu istiyorum diyince rahatsız oluyolar, haklı olarak.

15 şubat 2022 15:08

4. endokrinoloji aslında ama dahiliye gerekli görürse yönlendiriyor.

15 şubat 2022 15:14

5. Sağlık sisteminin kanserlerisiniz ya. Durduk yere genç sağlıklı insan sırf meraktan 7 ceddine baktırıyor şımarıklığa bak

15 şubat 2022 21:28

6. anon5 kendinden bahsettin kanser diye herhalde. sağlık periyodik kontroller yaptırarak korunur. hasta olunca acil diye gidip ay başım ağrıyor ay sırtıma kramp girdi demek yerine düzenli kendine bakıp mümkün olduğunca hasta olmadan önlem almanın mantığını kafanız basmıyor olabilir.

16 şubat 2022 08:15

7. Cahile cevap vermişsin ss ama ben de yazayım. Sağlık sisteminin kanseri sağlıksız yaşayıp, obez olup, sürekli sigara içip, spor yapmayıp, 50 yaşında ıskartaya çıkan, ortopedinin, dahiliyenin, fizik tedavinin kapısını aşındıran, biriktirdiği hastalıklar, önemsemediği belirtiler yüzünden 24 saat mr makinelerinin çalışmasına sebep olan, şeker gibi önüne gelen ilacı içip midesini s*kip atan milletimizin yüzde 80idir. Benim gibi kendine elinden geldiğince bakan, spor yapan, imkanlar dahilinde sağlıklı beslenen ve yılda 2 kere temel kan tahlilini yaptırıp kontrollerini bu boktan sağlık sisteminde kendince yaptırmaya çalışan, gerekiyorsa doktorla birlikte önlem alanlar değil. Önleyici sağlık hizmeti diye bir şeyin kıymeti bu ülkede bile yavaş yavaş anlaşılıyor da işte cahillere laf anlatmak kolay değil.

16 şubat 2022 09:24