kapalı arkadaşlara bir sorum var?

süslüler bir yerden kapalı insanların "türbanlı" lafını sevmediklerini duymuştum. bu gerçek mi, eğer öyleyse neden? bir de ne denmesini tercih ediyorsunuz daha çok?

1. Türbanlı lafını ben de sevmiyorum ama özel bir sebebi yok bence çok itici. Hem neden illa niteleme gereği duyuyorsunuz ki bunu anlamadım. Çok gerekirse tesettürlü ya da kapalı denilebilir. Türbanlıdan daha iyi bir kelime gibi

16 nisan 2022 22:24

2. a2 asla niteleme gibi bir düşüncem yok. Ama bazen tesettür konusu açılıyor ve ne demek gerektiğini bilmiyorum, çevremdeki tesettürlü arkadaşlarımın hoşlanmaycağı bir dil de kullanmak istemiyorum. Bunun için sormuştum. Teşekkür ederim yanıtlayan arkadaşlara

16 nisan 2022 22:59

3. türban yanlış bir kullanım çünkü. bir de zamanında başörtülü kadınlara baskı uygulayanların ortaya attığı bir kelime. müslüman kadınların örtüsüne türban denmez. türban hindistandaki sih dinine mensup erkeklerin başını örtme biçimidir. tesettürlü veya başörtülü diyebilirsin.

17 nisan 2022 02:46

4. Ben tesettürlüyüm türbanlı kelimesini de sevmiyorum kapalıyı da. Türban boynu açık bırakacak şekilde yapılan bir başörtüsü bağlama biçimi. Tesettür tercih etmeyen insanlar da kullanıyor, hindistandaki sihler de.

17 nisan 2022 22:18

5. Kapalı ve açık ayrımını da sevmiyorum. Neye kapalı, neye açık? Derin baktığında sevimli değil pek süslü. O sebeple başörtülü veya tesettürlü kelimelerini kullanmak daha doğru geliyor bana.

17 nisan 2022 22:20