kapalıyım açılmayı düşünüyorum ama?? soru yorumda?

1. Ben lisede kapandım ve gayet mutluydum ve memnundum kapalı olmayı seviyorum. Şu an üni son sınıftayım. Fakat son 1 yıldır açılmayı düşünüyorum. Sebep ise eskisi kadar dindar hissetmiyorum ve kapalı olmanın artık özgüvenimi düşürmeye başladığını hissediyorum. Fakat annem 'başkaları ne der' kafasında biri ve bunun için kıyameti koparacak bu yüzden söylemeye çok çekiniyorum. Böyle bir süreçten geçen var mı? Ne tavsiye edersiniz?

6 aralık 2020 21:59

2. ben bu surecteyim. annem hakkimi helal etmeeemmm modunda babam ise bu hareketimde orospuluk arıyor. normalde çok sevdiğim insanlar bu konuya kadar bu kadar tutucu olabileceklerine inanmazdim bile. ekonomik özgürlüğümü bekliyorum.

6 aralık 2020 22:08

3. ss ben yaptım, babam senin annen gibi elalemcidir, zaten korona var dışarı da çıkamıyoruz, mahallede dikkat ederim vsvs diyerek yaptım. annemle çok kavga ettik, direkt cehennemliksin diyordu bana, (keşke elalemcilik yapsaydı) suyuna gittim, kararlılığımı görünce pes etti. hala lafını ederler ama eskisi gibi kulak asmıyorum. eğer aklına soktuysan, bunu kesinlikle yapacağını göstermen lazım. ben inancımı kaybettiğim için yaptım ama aileme bunu söylemedim tabii "kendime yakıştırmıyorum, namaz bile kılmıyorum tam müslüman değilim, kendimi güzel hissetmiyorum, önemli olan namaz niyaz, ben bir hata yapmışım, küçüktüm aklım ermiyordu böyle yaşamak istemiyorum, ilerde söz kapanırım" diye diye en sonunda anlaştık. çok ağladım, çok üzdüm onları da. ama kesinlikle istemiyordum artık psikolojim bozulmaya başlamıştı.

süslü umarım gönlünden geçeni yaparsın. onlar ailen, eğer çok sert mizaçları yoksa eninde sonunda kabul edeceklerdir.

6 aralık 2020 22:15

4. anonim 3 hayır, kendimi güzel hissetmekle ya da özgüvenle alakası yok. hatta kapalıyken daha güzel ve olgun gösterdiğimi söyleyen bir sürü insan var. bu süreç hiç kolay olmadı, dışarı açık çıktığımda 'başımda bir şey eksik, herkes bana bakıyor' gibi düşüncelerle dolaştım bir süre. 2 sene boyunca içimde şüpheyle dolaştım, öyle hemen açılma kararı almadım. alamazdım da zaten. 2 sene boyunca araştırdım, kuranı okudum, hadisleri araştırdım, tesfir okudum, ama olmadı. kuranla ve dinle barışamadım. kimseyi etkilemek istemiyorum burada benden yaşça küçükler olabilir, ama benim için internetle, sosyal medyayla, güzellik algısıyla hiç ilgisi yok. zamanla inancımı kaybettiğim için böyle bir karar aldım. önyargılı olmayın lütfen.

okumak isteyenler için tesettürlü olup açılmayı düşünen birçok kadının buluştuğu bir site var: (link: https://yalnizyurumeyeceksin.com/ yalnizyurumeyeceksin)

6 aralık 2020 22:23

5. süslü tesettürden çıkmak, dinden çıkmak değildir önce ailenle oturup sakince konuşmanı öneririm.

6 aralık 2020 22:30

6. anonim 3 bütün ictenligimle soracağım, çevrende insan yok mu? türkiyede aile zoruyla basi kapali kac kişi var nasıl böyle körsünüz.

6 aralık 2020 22:32

7. Benim ailem dini açıdan aşırı tutucu değil, cehennemliksin gibi laflar edeceklerini hiç sanmıyorum. Dini boyutunu çok takmayacaklar bence. Fakat elalem ne der takıntısı annemde aşırı ve rezil olucaz gibi düşünecek ve çıldıracak. Yine de pek emin olamıyorum tepkilerinden ve bu belirsizlik beni ürkütüyor.Türk toplumu maalesef başkalarının ne düşündüğünü çok umursuyor. Ben de ekonomik özgürlüğümü bir an önce kazanmak istiyorum.

Ayrıca sosyal medyayla ilgisi yok, eskisi gibi dinine bağlı değilim olay bu temel olarak.

6 aralık 2020 22:32

8. Anonim 3, iyi değilsin bence. Insanların sonradan fikirleri değişebilir veya aile zoruyla kapanabilir. Alevilikte ne alakası var?

6 aralık 2020 22:35

9. Benim ailem açılayım diye kendini yırtıyo çok afedersiniz ama ben kendimde cesareti bulamıyorum. Ne ters hayatlar 😬

6 aralık 2020 22:38

10. anonim 3 sen kimsin ki agzina Alevilerin adini alıyorsun hadsiz.

6 aralık 2020 22:40