kargomu başkası teslim almış ne yapabilirim akıl verir misiniz?

bugün kargo çalışanı evde olmadığım için evimin yanımdaki tatlıcıya kargomu bıraktı. benimkiyle başka bir kargo daha bırakmış ve o kargoyu almaya gelen kişi benim paketimi de almış götürmüş. eşim tatlıcıya gidip kameraya baktı ama kesik kesik kayıtlı olduğu için alan kişi ve alındığı an görünmüyor. kargo çalışanının numarasını aradım ulaşamadım iş numarası muhtemelen bayram boyu da kargolar kapalı ne yapabilirim?

1. Siz tatliciya bırakmasını soylediyseniz Artık kurye ile alakası kalmamış. Tatlıcı diğer kişiyi tanımıyor mu, başka bir komşudur o da. Fark edip geri götürebilir. Sonuçta oradan iki kargo aldığının bilindiğini biliyor ve tekrar oraya biraktiracak olsa kargo şunu ileride, yalancı hırsız duruma düşer. Kasti bir durum yok bence. Arada tatliciya gidip sorun. O da uğraşmaz yani geldi gel al diye haber vermek için. Kamera görüntüsü göstermiş olması bile iyi.

9 temmuz 2022 00:06

2. a1 süslüm tatlıcıdaki bir çalışan isim cisim sormadan pat diye vermiş ikisini de. kargocuya ulaşmak isteme sebebim diğer paketin sahibinin ismini ve telefonunu öğrenmek ama 4 gün kimseye ulaşamayacağım gibi görünüyor başka bir şey gelmedi aklıma belki böyle bir durum yaşayan vardır diye sormak istedim

9 temmuz 2022 00:13

3. Bu arada kargoyu alan adamı kimse tanımıyor.

9 temmuz 2022 00:14

4. Paketleri karıştırmamış her iki paketi de alıp götürmüş yani?Eğer sadece karıştırsaydı diğer paketteki bilgilerden ulaşırdınız ama tersi durumda mümkün değil gibi.Kargoya ait müşteri hizmetlerini arayın ve durumu anlatın,dağıtım şubesinden o civardaki başka gönderileri sorgulasınlar.Teslim alan kişinin bilgilerini paylaşmazlar muhtemelen ama siz yine de şansınızı bir deneyin.Araya bayram girmeseydi belki şubeden daha kolay bilgi alabilirdiniz ancak sadece müşteri hizmetleri çalışıyor.

9 temmuz 2022 00:17

5. A3 bir akıllı senmişsin ben bunu nasıl düşünemedim. Acil şehir dışına çıkmam gerekti ama kargonun geleceği gün eve ışınlansaydım keşke.

9 temmuz 2022 00:20

6. Ya ben bu çok bilmişlik edenleri anlamıyorum.Sipariş verdiğin vakitten 4-5 gün sonra kargoya veren firmalar bile var,bunun takibini millet nasıl yapsın?

9 temmuz 2022 00:22

7. A4 süslüm alan kişinin paketi küçükmüş benim ki kocaman kutu kocaman zara yazıyor üstünde bir de baya bildiğin iki kutuyu almış götürmüş. Bu durumda bilgileri paylaşırlar diye umuyorum. Olmadı dediğiniz gibi müşteri hizmetlerini darlamak mantıklı:(

9 temmuz 2022 00:25

8. Süslü kargocular vardiyalı çalışıyor galiba ben de arayanı ertesi gün aradığımda bugün dağıtımda ben değilim falan diyor sormanız gereken şu tatlısıyla bırakılan diğer kargo da aynı firmadan ve aynı kurye tarafından aynı anda mı bırakıldı eğer öyle ise şubeye gidin değilse sorun dükkandaki kişiye hangi firmaymış diğeri ve onlarla iletişime geçin şuraya bırakılan kargonun sahibi benim kargomu da almış şeklinde

9 temmuz 2022 00:39

9. Geçmiş olsun. Paketiniz gitti

Alan kişi zaten size ulaşmak isterse zaranın üstünde ki etikette ad soyad açık adres telefon ve mail adresinden size ulaşır. Ulaşmak isterse ama

9 temmuz 2022 00:45

10. A5 süslüm aynı firma aynı anda ikisini bırakmış. Aksilik ya bayramda kargo firmaları çalışmıyor 4gün boyunca ve diğer süslünün dediği gibi müşterilerin bilgilerini üçüncü kişiyle paylaşmıyorlar. Ama bu durum hırsızlık gibi duruyor kargoları erken saatte almış benimkinin yanlış kargo olduğunu sonra farketmiş olsa bile tekrar getireceği vakit çoktu ki kendisine en başından beri iki paket gelmediğini biliyodur zaten bu yüzden umarım dediğiniz şekilde bu konuda yardımcı olurlar. İçindeki eşyaları da geçtim eğer böyle bir şey yaptıysa sırf yanına bırakmamak için de bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum.

9 temmuz 2022 00:51