kedi beslemeye giriş?whiskas zararlı mı?

süslüler benim 8 aylık bir kedim oldu yeni sahiplendim. ilk gün whiskas yaş mama ile beslemiştim. sipariş ettiğim maması gelecek hafta cumaya teslim edilecek. ben de aç kalmasın diye bugün gidip whiskas mama aldım. ama beğenmedim sanki cips gibi kaba koyarken ellerim yağ oluyordu, ben de araştırdım ekşide vs çok gömülmüş. ben proplan sipariş ettim bu arada. o mama gelene kadar whiskas kullanmak zorundayız ne yapacağım ben ve kedim habire acıkıyor. sokak kedileri için sakladığım dostluk mamalarına mı başlatayım sizce maması gelene kadar?

1. Whiskas yaş mamayı eski sahibi verdi bu arada benim acemi olduğumu bildiği için.

17 nisan 2020 23:35

2. süslü zorundaysan ver maması gelene kadar ama yanında başka besinler de ver. yoğurt, yumurta, haşlanmış tavuk vs ver tek onu verme yani

17 nisan 2020 23:41

3. Whiskas kötü bi marka evet ama dostluk maması daha kötü. Haşlanmış tavuk verebilirsiniz varsa. Daha az mama yer bu sayede. Bir de mutlu bir hayat dilerim bebişinizle

17 nisan 2020 23:43

4. Peki maması gelince whiskası kesip proplana mı başlayayım? İlk etapta proplanla başladım çünkü eşya olarak çok masraf yaptık. Yetişkinlik dönemine geçince dediğiniz markalara bakacağım, teşekkürler.

Bu arada sizce mama dışında bir şeyle beslemek güvenli mi? Ben sokak kedilerimizi tavuk iç organlarıyla besliyorum mesela.

17 nisan 2020 23:45

5. Haşlanmış tavuk(tuzsuz baharatsız yağsız) haşlanmış et haşlanmış ciğer kısaca haşlanmış sadece suyla hayvansal gıdalar vermenizde bir sakınca yok tabiki bunlarla beslensin demek değil bu ama haftada 2 3 gün verebilirsiniz.

17 nisan 2020 23:48

6. Ve evet direkt proplana başlayın normalde yeni mamaya kademeli geçilir ama whiskas çok kötü:( yani yine de başkaları da fikir belirtse güzel olur ama ben direkt geçerdim

17 nisan 2020 23:49

7. Teşekkür ederiim iyi dilekleriniz için :) sokağa çıkma yasağı olduğu için whiskasla baş başayız bu haftasonu malesef :( çocuğum whiskastan sonra çöktü resmen. İlk whiskas öğününü verdim hemen gitti uyudu ve saatlerdir uyuyor. Sadece 10 dk uyanıyor. Belki daha bebek olduğu için normaldir uykusu, dediğim gibi acemiyim bilgilendirirseniz sevinirim.

17 nisan 2020 23:56

8. süslü canını sıkmak için değil de gören herkesin bilinçlenmesi için yazmak istiyorum. whiskas ve türevi mamalar kedileri iç organ fonksiyonları ve böbrek sağlığı açısından çok büyük tehlikede bırakıyorlar. mesela pro plan da fonksiyonel olarak sıkıntılı bir mama. iyi bldiğimiz royal canin gibi mamaların da maalesef içeriğinde et değil "kümes hayvanı proteini" gibi içerikler yer alıyor ki bunlar dahi yüksek oranlarda değil. demem odur ki, whiskhas gibi vasatın altındaki markalar kedileri büyük oranda tehlike altında bırakırken iyi sandığımız markalar da uzun vadede kedilerimize zarar verebilir. whiskas türevleri özellikle böbreğe sıkıntı verir çünkü içerikleri kedilerin kaldırabileceği düzeyde değil, özellikle çok tuzlu ama bağımlılık gibi etkileri de olabiliyor. keza, iyi bir kuru mamayla beslense bile kedilerimiz düzenli ve çok su içmeliler bu kuru mamayı kaldırabilmek için. dediğim gibi, whiskas başta olmak üzere kötü mamaların kedilere yaptığı ortada hatta açılmış davalar da var bu yönde. kısa süreli whiskas pek sorun yaratmayabilir, abur cubur gibi düşünün. ama imkanınız varsa çeşitli sebze ve buğday oranlarıyla beraber et-tavuk-balık ile çoook güzel ve sağlıklı bir mama hazırlayabilirsiniz. veterinize danışın, onların da bu yönde önerisi olacaktır. sevgilerrr kedişlerinize ve kendinize iyi bakın süslüler

18 nisan 2020 00:13

9. bu arada lütfen az tahıllı mamalara kedinizi erken başlatın. yetişkinliğe geçince bakacağım demişsiniz ancak ileri dönemde az tahıllı-tahılsız mamalar sorun yaratabiliyor bünyelerde ve anlamlı olan küçüklükten iyi beslenmek diyebilirim süslü. bu arada veterinerler açık olacağı için hafta sonu veterinerden mama alabilirsiniz diye düşündüm ve mantıklı geldi en son çare olarak başvurabilirsiniz belki :)

18 nisan 2020 00:15

10. Önemli olan bebeğimin sağlığı, proplani iptal etme seçeneğim var. Sizce onu iptal edip nd mi alayım?

18 nisan 2020 00:22