kedi sahiplenmek istiyorum? yavru mu sahiplenmek daha mantıklı yetişkin mi?

süslüler ailemle yaşıyorum, kedi sahiplenmek istiyoruz fakat annemle bu konuda anlaşmazlığa düştüm. annem yavru sahiplenelim daha kolay eğitim veririz, bize ve eve daha rahat alışır diyor, ben de sokaktan huyunu suyunu bildiğim bana alışmış yetişkin bir kediyi sahiplenmek istiyorum. yavrunun ilerde karakteri ne olacak belli olmuyor, ilerde kendini sevdirmeyen bir kedi olursa çok üzülürüm çünkü bol bol kedi sevmek istiyorum:( bir de yetişkin kediler pek istenmiyor, yetişkin sahiplenerek daha hayırlı bir şey yapmış oluruz diye düşündüm. siz ne düşünüyorsunuz?

1. açıkçası iki taraf da haklı. evet yavru kedi çok güzel, en başından beri sizin yanınızda büyümesine tanıklık ediyorsunuz. ama yetişkin kediler de sizin dediğiniz gibi belirli bir karakteri olan canlılar. ben kedimi sahiplendiğim zaman 2-3 yaşlarındaydı. yani baya kocaman bir şekilde geldi bizim yanımıza. kendi karakterini kabul ettirdi ve 10 küsür yıldır hayatımız onunkiyle birleşti, esnedi, şekillendi. iki tarafın da niyeti çok güzel, umarım en kısa sürede bir cana yuva olursunuz :)

22 kasım 2023 14:00

2. yani ben bu yavru takıntısını anlamıyorum şahsen. Sokaktan hasta yetişkin bir kedi sahiplendim, tedavisini üstlendim ve 3 senedir birlikteyiz <3 yalnız bazı kediler bayağı hareketli ve özgürlüklerine düşkün oluyor, bu yüzden bu karakterdeki kedilerin apartman hayatına alışması zor olabiliyor buna dikkat etmek gerek sadece. Benim kedim tam bir ev kuşu, eve girdiğinden beri 1 kez olsun kaçmaya çalışmadı :')

22 kasım 2023 14:01

3. ben de sokakta baktığım kediyi sahiplenmek istiyorum süslüler ama bir iki saat durduktan sonra ağlayıp pencereleri tırmıklıyor, dışarı bırakana kadar evin içinde yürüyüp ağlıyor :( nasıl alıştırabilirim acaba tecrübeli biri var mı?

22 kasım 2023 14:14

4. Teşekkürler süslüler:) annemi ikna etmeye çalışacağım. Daha önce sahiplenmek istediğim kediyi eve almayı denedim evde durmak hoşuna gitti bence dışarı çıkmaya çalışmadı. Koltukta oturdu uzun süre.

A3, pek tecrübeli değilim ama sokakta büyüyen bazı kedilerin eve hiç alışmama ihtimali var bence:(

22 kasım 2023 15:58

5. Kesinlikle size katılıyorum, yavru kediler çok güzel oluyor evet ama yetişkin kedilerle başka bir bağ kuruluyor. Keşke hepsine güzel bir hayat sağlama, sıcak yuva sunma fırsatımız olsa ama ne yazık ki olmuyor.

Her koşulda birinin hayatı değişecek ama ben olsam engelli olan ya da yetişkin olup çaresiz olanlara öncelik verirdim.

Annemle kurtarmış olduğumuz her kategoriden kedimiz mevcut, görme engelli bebekler çok daha uysal ve sevgiye muhtaç oluyor

22 kasım 2023 17:14

6. A6, kedinin karakterine göre değişir bence. Bazı kediler çok ürkek oluyor, ev hayatı onlar için büyük bir rahatlama olabilir sokaktaki stresli hayatlarına göre mesela. Kimi sokak kedisi ev ortamını çok seviyor ve dışarı çıkmak istemiyor, kimisi evde depresyona giriyor evi istemiyor. Bence sahiplenmeden önce evde bir süre kedi kalmadı olumsuz bir durum yaşanmaması adına

22 kasım 2023 21:12