kedilere kürtaj yapılıyor mu ?

kızlar merhaba. sokakta bi kediye bakıyorum 4 5 aydır. 4 ay önce doğurmuştu yavrularına baktım, o günden beri de ona da bakıyorum. şimdi ben bu kediyi kısırlaştırmaya götürecektim ama bugün karnı biraz şişik gibi geldi bana. hamile olma ihtimali var mı? hamileyse de kısırlaştırma işlemi yapıyolar mı belediyede? bi de yavrularla ayrıldı gibi yani yanına yaklaştırmıyor yavruları ama hala aynı bahçede takılıp aynı kaptan mama yiyolar.

1. yanına yaklaştırmamaktan kastım yavrular anneyle oynamaya gidince yapıştırıyor bi tane ağızlarına. ama aynı kaptan yemek yiyolar sorun yok. 4 ay içinde hemen yine hamile kalmış olabilir mi ya? lütfen olmasın yine bir sürü yavruya daha bakamam

30 temmuz 2021 13:33

2. Evet 5 haftalık olana kadar kürtaj yapılır belediyelerin sokak kedilerine ücretsiz kısırlaştırma yaptığını biliyorsundur götür oraya muayene etsinler eğer hayvan gebeyse ve gebeliği de 5 haftadan küçükse kürtajı da aradan çıkarırlar zaten.

30 temmuz 2021 13:36

3. 5 hafta olmamıştır diye umuyorum süslü zaten 5 hafta önce yavrularla yakındı yanlarından uzaklaştırmıyodu. teşekkür ederim

30 temmuz 2021 13:46

4. süslü çok güzel bi kedi aslında yüzü olsun renkleri olsun ama bakımsız olduğu belli. pire gördüm mesela üstünde, gözleri çapaklı falan. ama çok güzel bi kedi umarım alıp koymazlar barınağa :( (link: https://www.hizliresim.com/3oyhowu hatta fotosu )

30 temmuz 2021 14:02

5. belediyeye vermeyin hayvan ölür. kürtaj ilgilenen kişiye sorulur ona göre yapılır. onay verirseniz yaparlar lütfen kısırlaştırın. bunu düşündüğünüz için de ayrıca teşekkür ederim kedi adına

30 temmuz 2021 14:19

6. Yaaa prenses gibiymiş süslüüü 🙂

30 temmuz 2021 22:43

7. Belediyeye götürecekseniz ne zaman kendine geleceğini sorun o saatte mutlaka gelip alacağınızı tembih edin hatta bekleyebilirsiniz de. Biz de böyle kısırlaştırmıştık bahçede baktığımız kediyi. Ama bence hayvanları kısırlaştırırlarken nasıl olsa sahipsiz dye çok dikkat etmiyorlar. Çünkü kısırlaştırdıktan sonra kediyi teslim almaya gittik. Hayvanı görünce az kalsın bayılacaktım. Hayvan günlerce kendine gelemedi. Belki narkozun etkisinden çok kötü durumdaydı bilmiyorum. Benim kendi evde baktığım kedmi özel veterinerde kısırlaştırmıştım hayvan operasyon geçirdiğini bile anlamadı. Ama belediyede kısırlaştırdığımızı 3-4 gün evde özel bakım şarttı. Ek olarak enfeksiyon kapma riski olabilir ilk hafta bir ilacı var sabah akşam ondan sıkmak gerekiyor.

30 temmuz 2021 22:49

8. Şunu yazmayı unutmuşum şu anda kedinin hiç birşeyi yok gayet sağlıklı. Ama özelde kısırlaştırdığımız kediye göre ilk günler zordu. Birkaç gün evde özel olarak bakmanız gerekiyor.

30 temmuz 2021 22:50