kedim hiç su içmiyor, ne yapabilirim :(?

süslüler 5 yaşında kısır erkek kedim var, evde bir tek o var. suyla arası hiç yoktu ama 2 gündür suya dokunmadı bile. susayıp içer diye bekledim bekledim ama yok. en son dayanamayıp musluğu açıp oradan içirdim biraz. veteriner o kadar süre su içmediğine inanmıyor, içiyordur diyor ama takip ediyorum gerçekten içmiyor. çelik kabına koyuyorum suyu, seramik kap al dediler onu da aldım. suyu hep damacanadan içme suyu koyuyorum, kaplarını hep temiz tutuyorum suyunu değiştiriyorum.  bir tek musluktan biraz su içiyor, onun dışında kendisi isteyerek gidip su içmiyor. bu yüzden böbrek sorunu olmaya başladı. bazen islak mamayı hafif sulandırıp suyu takviye etmeye çalışıyorum. böyle bir sorun yaşayan var mı? nasıl çözdünüz?

1. Kemik suyu verin ya da kuru mamasina su ekleyin deneyin

3 ocak 2022 03:33

2. Kuru mamayi sade bisekilde vermeyin sivi gidalara yonelin .yemiyorsa vete goturun

3 ocak 2022 03:34

3. Süslü kemik suyunu deneyebilirim, bazen ev yoğurdu veriyorum haftada 1-2 kez. Kemik suyunu denememiştim, bunu deneyeceğim. Kuru mama ıslanınca şişiyor, bu şekilde mi vereyim?

3 ocak 2022 03:44

4. benim kedim masanin uzerine kavanozda su koymaya basladigimizdan beri inanilmaz su icmeye basladi, yerde duran ve alcak kapta olan sulari sevmiyor. artik masada hep su bardagindan da yuksek bir kavanozda surekli yeniledigimiz suyu var gelip gidip iciyor.

3 ocak 2022 03:54

5. Yavru kedi besler gibi biberon veya enjektör ile zorla içirin.

3 ocak 2022 04:19

6. Bizimki ayran içmeyi çok seviyor suyu zorla içiriyorum resmen. Sıvı alsın diye ayran yapıyoruz beyefendiye her gün.

3 ocak 2022 04:43

7. 1. Sürekli devir daim eden kedi cesmelerinden olabilir

2.evin değişik yerlerine değişik kaplarla su koyun bi çok yere

3.böbrekler daha çok zarar görmesin diye bi çözğm bulana kadar şırıngayla verilebilir

Ben 2 günde 1 yaş mama veriyorum sulandırıp böylece ordan baya su içmiş oluyolar, onun dışında evin 4 5 yerinde su var ve gün içinde sürekli suyu tazeliyorum

3 ocak 2022 05:42

8. Bu arada a3 e katılıyorum bizimkiler de yerden içmeyi pek sevmez masa üstünde özellikle su bardağından içmeyi seviyolar

3 ocak 2022 05:43

9. Suslu bazı kedilerin bıyıkları çok hassas oluyor ve su tabağına- mama tabağına değiyorsa içmek istemiyorlar. Akan suyu içmeyi çok seviyorlar bu arada, o yüzden musluktan içiyor. İçgüdüsel nir şey akan su temizdir diye.. su akıtan şelaleeler var ya kediler için öyle nir şey deneyebilirsiniz?

3 ocak 2022 08:06

10. suslu su pınarı almalısın, erkek kısır kedilerde ozellikle su tuketimi cok cok onemli.

akan sudan icmeye bayılırlar gerekirse lavabodan incecik akacak kadar acık bırak hatta su pınarı alana kadar. su pınarı alınca akarken ses cıkaracagı icin mutttlaka ilgisini cekecektir.

cesme suyunu cok daha fazla seviyolar sen temiz su vermek istiyosun ve haklısın da, bir sure cesme suyu ve damacana/arıtma suyu karıstırarak vermeli ve evdeki su kaplarını cogaltmalısın.

her noktaya su koymalısın bir de. kaplar surekli yerde oldugu icin cok cabuk icine toz kacabiliyor veya benim uzaylılar gibi once su kabına patisini sokup cidden icinde su var mı yok mu diye yoklayıp ondan sonra icebiliyolar (puahah saka diil) bunu yaparken da patisinin arasında toz,kedi kumu,tüy ne varsa su kabına giriyor tabi. o an iciyor ama sonrasında icmek istemiyorlar suları cunku artık temiz degil....

gun icinde evdeysen surekli yenilemeni oneririm. bende buyuk 2 cam kase kullanıyorum bir de celik kase var evde koridorda duruyor.

benim kedilerim kısır ve disi ancak onlarda da su tuketimi cok azdı su pınarı ile ilgilerini cekmeyi basardım ilk birkac gun korktular hatta biri gorunce sıcradı (ahah bilirsin o hareketi videolarda da cok oluyo :d)

gecmis olsun umarım iyilesecek <3

3 ocak 2022 08:23