kedim kabız olabilir mi? neler yapabilirim?

merhaba susluler, bugün kedimin kumunu temizlerken kakasinin olmadığını fark ettim. hareketlerinde bir değişim yok hala çok hareketli ama kabiz olabilir mi diye korktum biraz. 2 gün sonra seyahata gideceğim için tedirgin oldum. yas mama verdim ve başka bir su kabi daha koydum. elimle karnına baktım bisi gelmedi gibi ama tabi anlamamış da olabilirim. sizce ne kadar beklemeliyim ve neler yapabilirim?

1. Yaş mamaya bir çay kaşığı zeytinyağı dökün süslü. Ek olarak malt verin. Bir de poposuna pamuğa zeytinyağı damlatıp biraz sürdürün. Bol su içsin :)

19 eylül 2023 01:28

2. Vetlerde probiyotik toz oluyor, alip verirsiniz. Su icmesini saglayin. Taze su icmeyi cok severler, sik sik degistirin suyunu. Maltini duzenli verin. Yas mama verirken icine biraz su katin, oyle yesin.

19 eylül 2023 01:39

3. suslum selam bence mutlaka seyahata cikmadan bi vetheke goturun. ustteki susluler onerilerde bulunmus ama allah korusun cok daha farkli bir durum olabilir (bir sey yuttu ve bagirsaklarina dolandi gibi) bunu ancak hekim bilir. tatilde de iciniz rahat etsin, teshis de tedavi de hekimden olsun. bi seycigi yoktur umarim minigin <3

19 eylül 2023 03:01

4. Bir günlük seyahat de olsa evde yalnız bırakmayın yazık ya. ben sabah işe gidince akşamı zor ediyorum bebeğim ne yaptı diye.

19 eylül 2023 05:45

5. benim kedim de bazı günler hiç kaka yapmıyor ama ertesi gün düzeliyor. az mama yediği günlerde oluyor özellikle dikkat ettim. yine de az miktarda zeytinyağı verebilirsin.

19 eylül 2023 08:48

6. Çok teşekkürler susluler. Bugün sabah çok çok az yaptı ama kabiz yani :( yas mamayi ikiye ayırıp zeytinyağı ve su koydum. Yeni tuvalet almıştım üstü kapalı olanlardan onun da üstünü çıkardım belki o rahatsız etmiştir diye. Umarım düzelir ben işten donene kadar.

Anon4 yalnız bırakmayacağım biri günlük gelip ilgilenecek zaten. Ben yine de kendim olmayacağım içim gerildim.

19 eylül 2023 09:07

7. Kabız olduğu durumlarda zeytinyağı içirin. Ve bamya suyu (iki üç bamyayı biraz suyun içinde haşlayın küçük bir soslukta. Soğusun. İçirin. Müthiş işe yarar insanlarda da öyle)

19 eylül 2023 10:49

8. Süslü zeytinyağı harici bir şey yapmayın. Üstteki süslü bamya suyu demiş aman sakın. Vetinize bir gidin probiyotik takviyesi verir. Ve Tüm süslülere tavsiyem bebişlerinize daima probiyotik kullanın. Biz viyo immune kullanıyoruz. Haftada bir kez veriyorum. Kahverengi sıvı şeklinde bayılıyorlar yerken. Ek olarak toz halde olanlarda var. Yavruyken çok hastalık atlattık ek takviye olarak kullandık probiyotiği o günden beri bırakmıyoruz. Bünyelerine takviye oluyor:)

19 eylül 2023 13:42