kedim kulak çubuğunun pamuğunu yemiş ?

bugün kedim 1 dakika kadar öğürdü. sonra baktim ki ufak bir parça kağıt ve 2 3 top kulak çubuğunun pamuğunu yemiş. ne yapabilirim bilmiyorum. 4 aylık daha çok büyük de değil. kendi gitmiş kutuyu açmış dökmüş. internette kötü şeyler yazıyor.

1. Su içir süslü yemek borusuna yapışmasın, midesine gitsin en azından. Kakasında çıkar merak etme :) Sert cisim, oyuncak vs yutmadıkça endişelenmene gerek yok

6 haziran 2022 23:08

2. bi şey olmaz ya sokaktaki kediler neler neler yiyolar. atar kakasıyka

6 haziran 2022 23:09

3. merhaba, veterinerden cevap geldi :)

yeme-içme ve tuvaletini lütfen dikkatle takip edin. kusma halinde veterinerinize götürün. aynı şekilde iştahsızlık ve tuvalete çıkamama durumu da tehlikelidir. mide çıkışı veya bağırsaklarda tıkanma olmuş demektir.  bağırsak tıkanması durumunda müdahale edilmezse sonuç ölümdür. varsa malt macun verin cismin ilerlemesine yardımcı olacaktır.

ps: a1 ve a2 gibi gamsız insanların sözünü asla dinlemeyin ve kafanıza takılan herhangi bir şey olduğundan lütfen vet. hekiminize danışın.

6 haziran 2022 23:21

4. bu arada kağıt ve pamuk büyük ihtimalle sindirilecektir ama can sağlığı "büyük ihtimalle" diyerek boşverilecek bir şey değil, dikkati elden bırakmamak lazım.

6 haziran 2022 23:23

5. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Anonim 3 çok sağolun. Acemiyim o nedenle çok endişelendim. Tuvaletine bakacağım. Daha yapmadı ama hareketlerinde bir sorun yok gibi.

6 haziran 2022 23:34

6. sevgili a6 sanırım sinirleriniz bozuk :) kelime seçimimden mi rahatsız oldunuz? gamsız yerine rahat mı demeliydim? konuşmamın yeterince seviyeli olduğunu düşünüyorum. ne konuda tedavi olmamı istersiniz?

15 yıldan fazla zamandır cerrahi uzmanıyım, sahibinin veya sokakta görüp geçenlerin "gamsızlığı" sebebiyle hayvancağızların çektiği acılara şahit olsanız sakin kalabilmek için dişlerinizi sıkmaktan çenenizi kırarsınız.

sadece hayvanlar için değil, geçen hafta bir tanıdığımızın çocuğunu yüksek ateş, deride döküntü ve yüzde kabarma belirtilerini "sabaha geçer, geçmezse o zaman doktora gösteririz" diyerek boşvermesi sebebiyle alerjik reaksiyon sebepli kaybettiğini öğrendik. kakasından atar ya... geçer yaa... demek vs bana biraz gamsızlık gibi geliyor.

dediğim gibi Türkiyede yaşadığınızı varsayarak sinirlerinizin bozuk olduğunu ve kendimi ifade edebildiğimi düşünüyorum. umarım biraz olsun rahatlamışsınızdır.

7 haziran 2022 00:15

7. a3 uzmanlığınıza saygı duyuyorum ama verdiğiniz alerjik reaksiyon örneği konuyla çok alakasız geldi. kakasında çıkar dert etme diyenler de tamamen haksız değil siz de aynı şeyi söylemişsiniz takip edin diye? neden birden gamsız oldular anlayamadım? siz aniden böyle yükselince tedavi olun demeleri de çok normal. hem saldırgan hem alıngansınız maalesef

7 haziran 2022 08:57

8. Anon3 mesleğinize fazlasıyla saygı duyuyorum, en değerlilerimizi sağlıklarına kavuşturuyorsunuz fakat bana gamsız demenize ek hayvan sahibini telaşlandıracak şekilde izah ettiğinizi düşünüyorum. Kulak çubuğundan çıkan pamuk gün içinde kendini yalarken döküp yuttuklarına  denktir neredeyse. Ki soruda da kusma vs belirtilmemiş, sakinleştirmek ve olanı söylemek yerine “aman niye dikkat etmediniz, öldüreceksiniz hayvanı” mı diyelim? Gözlemle yetinilecek şey var, anında hekime götürülecek şey var nihayetinde. Ve son anonimin de dediği gibi verdiğiniz döküntü örneği durumla çok alakasız.

7 haziran 2022 09:22