kedim ne zaman çeşmeden su içse kusuyor?

alıştı, çok seviyor. ne zaman çeşmenin önüne geçse suyu açta içem modunda. ama bazen oradan çıkınca kusuyor. yani kusmaya da biliyor. başımı havaya kaldırdığı için mi? offf üzülüyorum onu o halde görünce

1. bacım tek bir cevabı var, içirme. çeşme suları temiz değil içinde bağışıklık sistemi bozan partiküller/organizmalar bulunabilir.

10 mayıs 2021 22:21

2. süslü neden kustuğuna dair bir fikrim yok ama su pınarı almayı düşünebilirsiniz belki, hem temiz su içmiş olur.

10 mayıs 2021 22:22

3. Kapattım duşa kabinin kapısını girmeyince mecbur unutacak teşekkür ederim

10 mayıs 2021 22:24

4. Benimki de çeşmeden su içme hastası süslü,  alışmasın diye elimden geleni yaptım ama herif fırsat kolluyor. Benimki cogunlukla kusmuyor ama sonu kusmaya varacak gibi gözüken uZuuun bir öksürük oluyor sonrasında. Akan suyu içerken burnuna da kaçıyor elbette ve oradan da genzine, bazen kusmaya varan bu öksürüklerin sebebinin genzine kacan suyu cıkarmaya calısmak olduğunu söylemişti veteriner.

Denildiği gibi su pınarı almayı deneyebilirsiniz butceniz el veriyorsa. Haricinde evdeki su kaplarının sayısını arttırmakta da fayda olabilir.

Öte yandan az su alımı ilerleyen yaslarda kedilerde ciddi böbrek sıkıntılarına yol acabiliyor, bu sebepten bazı veterinerlerin akan su içen kedileri engellememek gerektiğini önerdiğini de gördüm

11 mayıs 2021 03:55