kek hamurunu hemen pişirmek mi gerekir yoksa bekleyebilir mi?

süslüler annemle babamın evlilik yıldönümü için akşam kutlama yapıcaz kardeşimle ama annem fark etmesin diye hamuru o markete çıkınca hazırladık hemen. akşam yemeği yerken de fırına atarız sonra çıkarıp süsleriz diye düşünüyoduk. ama biz hamuru 5 gibi yaptık akşam 9a kadar bu bozulur mu hemen mi yapmak gerekir yani?

1. Bozulmaz ama yumurta söner süslü yeteri kadar kabarmayabilir

19 haziran 2020 18:47

2. süslüüüüüü

iki kız annesi olarak sırıtarak okudum sorunuzu. annenize babanıza mutluluklar diliyorum. bozulmaz hamur ama kabarmama ihtimaline binaen fırına vermeden önce çatalla çok çırpmadan karıştırmanızı tavsiye ederim.

19 haziran 2020 19:05

3. A1 çok sağol süslü,pasta tabanı gibi düsündük araya krema koyarız o yüzden tek sorun kabarmaması ise önemli değil bizim icin :)

A2, kızlarınıza uzun ömürler diliyorum eminim ilerde büyüyünce onlar da sizi böyle güzel süprizlerle şaşırtırlar :)

19 haziran 2020 19:10

4. süslüm üstünü streçleyip kaldırırsanız dolapta durur. pandispanya hamuru vb bir sıkıntı yaratmaz, ama kabarması planlanan bir kek ise söner. çünkü hem yumurta hem de kabartma tozu/karbonatın etkisi gider bekledikçe.

19 haziran 2020 21:29

5. A4 süslücüm evet çok aşırı kabarmadı ama işimize geldi pasta tabanı gibi kullandığımızdan tam kararında oldu aslında :d ama normal kek yapmak istesek başarısız bir sonuç olurdu mesela o yüzden kabarık bir kek istiyorsak hamur kesinlikle beklememeli imis gerçekten de

19 haziran 2020 22:55