kek yapıcam mikseri bulamıyorum çırpma teliyle de kek yapabilir miyim? nelere dikkat etmeliyim kek yaparken?

arkadaşlar ilk kez kek yapıcam:) anneme sürpriz olsun istiyorum ama evde mikseri bulamadım çırpma teliyle de olur mu? limonlu portakallı yapmak istiyorum kek hakkında belki püf nokta da vermek istersiniz ya da bir tarif :)

1. Zaten yumurta ve şeker esnasında lazım onda da çok yorulacaksın :( böyle köpük gibi olması lazım.

15 ocak 2021 14:08

2. mutlaka unu eleyin +1

cirpma teliyle de olur biraz ugrasirsiniz ama...

15 ocak 2021 14:08

3. Önce şeker ve yumurtayı şeker eriyene kadar çırp. Karışımın sarı değil kremsi köpüğümsü olması lazım. Baya çırpman lazım yani. Sonra elekle yavaş yavaş unu dök. Güzel çırptıktan sonra yapılır aslında.

15 ocak 2021 14:10

4. mikser yokken çilekeş analarımız... (diye cümle kuracaktım ama yeni nesil onu anlamaz, değiştiriyorum...) çilekeş büyük büyük analarımız çırpma teli ile çırpıyordu, elbette olur :)

varsa esmer şeker kullanın, gerçekten tat olarak çok fark ediyor.

15 ocak 2021 14:12

5. Çırpma teliyle köpük yapabilir miyim bilmiyorum ama olabildiğince çırparım öyleyse biraz yorulurum olsun. Elek var mı bilmiyorum ahahahhwjwj malzeme almaya çıktığımda elek bakarım bi milyoncudan züccaciyeden vs.

15 ocak 2021 14:13

6. Peki sizce borcamda mı yapmalıyım kek kalıbında mı? Kek kalıbından keki nasıl parçalamadan çıkartabilirim ya :(

15 ocak 2021 14:13

7. Aaa esmer şeker daha güzel yapıyorsa ondan alırım

15 ocak 2021 14:14

8. Sizce limonlu kekin içine damla çikolata da koysam güzel olur mu

15 ocak 2021 14:15

9. Kalıptan çıkarmak için güzelce yağla annem ıslak bezle etrafını sarıp öyle çıkartıyor benim dümdüz çıkıyor ama.

Fırını önceden ısıtmayı unutma bir de.

15 ocak 2021 14:17

10. Canım yumurta ve şekeri olabildiğince çırp sonra sıvıları ekle süt ve yağ. Vanilya kabartma tozu da koy unla birlikte eleyerek. Portakal ve limon kabuklarını rendeleyip koyarsan aroması daha güzel olur. Önceden ısıt fırını, kek kalıbı veya borca fark etmez ama kalıpta daha puf olur. Koyacağın şeyi iyice yağla sonra harcını dök. Çok yüksek veya düşük ısıda olmasın önce 160 derecede içini çeke çeke pişsin bi 20 25 dk sonra 180e yükseltebilirsin üstü de kızarinca çıkar dinlensin öyle dilimle yoksa hamur olur.

15 ocak 2021 14:25