kendimden hiç memnun değilim kendimi değiştirmek istiyorum ?

mesela çok dikkatsizim, tedbirsizim, insanlarla konuşmaya çekinirim, hatta pek insan sevmem, vefasızım, kendimi açıklama konusunda kötüyüm , genel olarak kaçıngan biriyim, her şeyi ertelerim... bu ozelliklerimin her birinde nefret ediyorum ama değişmek çok zor değil mi? bunlar nerdeyse beni ben ben yapan şeyler. yani tamamen farklı bir insan olmak istiyorum resmen. siz kendinizde beğenmediğiniz kişilik özelliklerini değiştirmeyi basarbildiniz mi? çevrenizde böyle örnekler var mı?

1. bu soruyu ikinciye soruyorum bu arada

22 temmuz 2023 15:04

2. Kaç yaşındasınız süslü? Elbette mümkün biraz kendi üstünüze eğilin. Küçük adımlar ile ilerleyin. Small progres still a progress.

22 temmuz 2023 15:07

3. kendinizi nasıl görürseniz o olursunuz. insanların sıfatları onları bu kadar katı bir şekilde tanımlayamaz. dikkatsiz ve tedbirsizim diyorsunuz ama ben eminim ki dikkatli ve tedbirli olduğunuz birçok zaman olmuştur. çekingenim diyorsunuz ama çekingen olmadığınız zamanlar da olmuştur. gerçekten tamamiyle çekingen olsaydınız bu soruyu açamazdınız bile. siz sadece kötü deneyimlerinize odaklanıyorsunuzdur. kötü deneyimlere odaklanmak insanın yapısında olan bir şey, kendimizi korumak için yaparız ama her şeyden önce objektif olmanız ve kendinizi böyle katı bir şekilde etiketlememeniz lazım .değişim buradan başlar.

22 temmuz 2023 15:14

4. Neden değiştirmek istiyorsunuz ki zorunda değilsiniz. Herkesle yakınlaşmak muhabbet etmek zorunda değilsiniz. İnsan sevmiyorsanız sevmek zorunda değilsiniz. Canınız kimseyle görüşmek istemiyorsa görüşmeyin. Hayatınızda yalnız mutluysanız insanlarla olmak zorunda değilsiniz. Bende kalabalık ortam sevmem mesela görüşmüyorum pek kimseyle.

22 temmuz 2023 16:43