kendimi boşanmaya nasıl ikna ederim?

sy

1. Evliliğimde boşanmak için tüm şartlar hazır 1,5 yaşında çocuğumuz var ona her baktığımda burnum sızlıyor, boşanmazsam aileler artık yüzğme tükürür ben de içten içe her şeyin tekrar edeceğini biliyorum ama stresten midem kalkıyor boşanma ve sonraki süreci kafamda kurdukça. Konfor alanımın bozulmasından mı korkuyorum sevgimin kırıntı şeklinde de olsa varolmasından mıdır özürlerinde ağlamalarında bir umut arıyorum bilmiyorum.

23 aralık 2023 23:03

2. Sorun ne?

23 aralık 2023 23:57

3. Sorun yalan ve kötü alışkanlıklara başlaması, terapiye de 7 aydır devam ediyoruz ama bir gelişme katedemedi

24 aralık 2023 00:03

4. Çalışıyor musun ss

24 aralık 2023 00:57

5. Evet anonim3, ikimizin de güzel şirketlerde güzel işleri var

24 aralık 2023 08:34

6. Öyleyse stresini biraz azaltabilirsin ss. Direkt boşanmak yerine biraz ayrı yaşayın, evleri ayırın. Belki o zaman terapi işe yarar, eşin neyi kaybedeceğini anlar. Ya da sen gerçekten hala seviyor musun yoksa korkuyor musun daha net görürsün. Belki bu süreçte başka biriyle tek başına terapi de alabilirsin, kafandaki sorulara yanıt bulursun

24 aralık 2023 13:38

7. yalan ve kötü alışkanlıklar derken tam olarak nedir? içki mi? kumar mı? bahis mi? terapide 7 ay çok da uzun bir süre değil aslında hemen sonuç almak için.

24 aralık 2023 15:01

8. Anonim4 sanal kumar oynamaya başladı ve bağımlılığa doğru gidiyor ortak birikimimizi tırtaklamak isteyimce ipler koptu

Anonim3 cevabınız beni çok rahatlattı neden bilmiyorum tşk ederim, ben de bir süre ayrı yaşamak istediğimi söyledim ve nedense hemen boşanma kararı vermem gerekiyormuş gibi bir strese girdim, bunu yaşamam normal mi onu bile bilmiyorum beynim uyuşmuş gibi herşey donuk geliyor.

24 aralık 2023 19:28

9. ss, benim de sevgilim ne yazık ki bu sorun ile boğuşuyor. o yüzden yaşan ve kötü alışkanlık deyince sanki içime doğmuş gibi merak edip sormak istedim. tabii ki siz çok ileridesiniz bizden evlilik ve çocuk işin içinde olunca kararlar tabii ki farklı. ama ben de kendimi ayrılmaya ikna sürecindeyim. çok canımı yakıyor. ama ayrılmak da istemiyorum bir yandan. çünkü bu sorunu öğrenene kadar başka hiç bir sorunumuz yoktu. evliliğe doğru giden bir ilişkiydi. bizde de sevgilim terapi sürecine başlayacak. belki siz de son çare boşanmadan önce terapinin işe yaramasını, ayrı yaşamayı vs. biraz daha değerlendirirsiniz. umarım bu illetten kurtulur herkes :/

24 aralık 2023 21:12

10. *"yaşan" değil de "yalan" demek istemiştim, pardon :)

24 aralık 2023 21:16