kendini beğenmemek..............?

merhabalar süslüler.öncelikle 23 yaşındayım.son 1 buçuk yıldır sevgiliyi geçtim flört ettiğim biri bile olmadı.aslında pek önemsemiyordum.zamanla biri karşıma çıkar çıkmazsa da yapacak bir şey yok diyordum.ama son zamanlarda bu konu için baya üzülüyorum.artık kimse tarafından beğenilmediğimi düşünmeye başladım.aynaya baktığımda sürekli bir eksik buluyorum ve iyice kötü hissediyorum kendimi.arkadaş ortamımda da çoğu kişinin sevgilisi var.geçenlerde bir erkek arkadaşımla konuşuyorduk.o da 160 boy çok kısa,güzel kızlar direkt dikkat çekiyor zaten yalnız kalmıyorlar filan gibi şeyler söyledi.benden bağımsız olarak söylese de içten içe kendimi iyice çirkin hissetmeye başladım.bu konuyu nasıl aşabilirim tavsiyelerinize ihtiyacım var.şimdiden teşekkürler.

1. Lütfen kendiniz hakkında böyle düşünmeyin.

Bu soruyu okuyunca annemle bir konuşmamı hatırladım. Annecim 57 yaşındaydı ben yeni evlendiğimde arada kendimi beğenmiyordum kilo almak saç vb. Kadınlar kendini beğenmemek için sürekli bahane buluyor maalesef erkeklerin tersine.

Anneme bu dönemde sordum bir yeni gelin olarak - anne sen kendini beğenmediğinde güvensiz olduğunda napıyorsun kaç yıldır evlisiniz ya da babamın seni beğendiğinden şüphe duydun mu diye döndü bana suratında acaip bir şaşkın ifadeyle - aa neden beğenmiycekmiş beni hiç aklıma böyle birşey gelmedi ne demekmiş o dedi. Yani bu sadece bizim görüşümüz başkalarının bizi beğenmeyeceği aklımıza bile gelmemeli aslında ne demekmiş o.      :)

2 kasım 2018 22:36

2. çok tatlısınız teşekkür ediyorum ben de kendime engel olmaya çalışıyorum gerçekten

2 kasım 2018 22:49

3. Bu durum büyük bi ihtimalle uzun zamandır karşınıza biri çıkmadığı için olmuştur. Benim de bazen öyle oluyor mesela duygusal boşluğa düştüğüm an kendime kusur arıyorum çirkin miyim diye soruyorum. Ama asıl sebep o değil kesinlikle. Zamanı geldiğinde o insan gelecektir ve olay dış görünüş olmayacaktır emin olun.

2 kasım 2018 23:12

4. Son anonim her sorunun altında soğuk görünüyorum muhabbeti yapan insanları siz mi eleştiriyorsunuz?? birine daha böyle bir yorum yapılmıştı ve bu soru gibi o da soğuk görünüyorum dememişti bile?? Ne alaka ya başkasına laf sokmak için gelip burda hiç alakası olmayan insana ne yazıyorsunuz güya?

3 kasım 2018 01:30