ketojenik diyetle kilo vermiş olan var mı?

ben de yeni öğrenmeye başladım, denemek istiyorum. ancak tarifler çok çeşitli değil ve iyice psikolojik olarak hazırlanıp başlamak gerek gibi geldi. motivasyon olsun diye soruyorum. ne kadar zamanda kaç kg vermenizi sağladı keto?

1. ise yarayan diyetlerin yarama sebebi kalori acigi olusturmasidir. Keto mucize degildir.

keto diyet otizmli cocuklar icin önerilerek başladı. Bu tıbbi bir beslenme seklidir, ve agresiftir. Yediklerinizi mutfak tartısı ile ölçüp kontrollu bir sekilde günlük kalori acigi ortaya çıkararak kilo verebilirsiniz. Kim kaç kilo vermis degil, once diyeti bir arastirin. Cok dusuk karbonhidrat aldırır bu diyet, siz dusuk karbonhidratlı beslendiğinizde kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Enerjisiz, nemrut oluyor musunuz? Beslenme bozuklukları boyle bilinçsiz diyetlerin sonucu ortaya cikiyor.

Kusura bakmayın sorunuza cevap veremedim.

3 şubat 2021 13:59

2. süslü, ketojenik diyetin uzun vadede sürdürülmesi önerilmiyor diye okmuştum sanırım. o yüzden belirli aralıklarla boza boza annem 1 yılda 98'den 58'e indi. Boyu 1.65. Ben de çok verimini aldım. Fazla kilom yok öyle ama 6-7 kilo fazlam oluyor zaman zaman. Onu da 2 ayda ketojenik diyetle yürüyüş ve pilatesle destekleyerek verdim/veriyorum. Ketojenik diyet ciddi bir disiplin istiyor. İlk 10 gün zorlanıyorsun ama sabredersen alıştığını göreceksin. Ben yabancı kaynaklardan tatlısına kadar tarifler bulup yapıyorum. İşin mantığını çözdükten sonra keyifli geçiyor bu süreç. Bir de şunu demek istiyorum; önce kesinlikle kafanda bitirmen lazım bir şeyleri. Yani tam anlamıyla bir yola gireceğine ve bunu yapabileceğine inandırman lazım kendini. Her şey insanın kendinde bitiyor. İnan yapabilirsin.

3 şubat 2021 14:58

3. Süslü çok kilo verenler ve delicesine bağlananlar var. Benim bir arkadaşım da aşırı kilo verdi çok mutlu ve severek devam ediyor hayat tarzı olarak görüyor. Ben de deneyeyim dedim 5-6 kg fazlam var. Ama olmadı hiç kilo veremedim harfi harfine dikkat ettiğim halde. Kilo veremedim moralim bozuldu. İlk süslünün dediği gibi karbonhidrat yemeyince mutsuz oluyorum ve buna rağmen verememek beni aşırı mutsuz  etti bıraktım. Bence 1 ay deneyerek bi bakabilirsin bazılarında işe yarıyor dediğim gibi.

3 şubat 2021 15:46

4. Ben de diyetisyen eşliğinde ketojenik-lawcorb diyetle 5 haftada 10 kilo kadar vermiştim geçen yaz başında. Sürdürmesi Türk mutfağı açısından zor ve uzun vadede yormuştu sanki vücudumu, el ayak karıncalanmaları yaşamaya başlamıştım. Online idi aldığım diyet her hafta liste atıyordu diyetisyen öyle devam ediyorduk. Listeler mevcut hala ben de tekrar başlamak istiyorum, anonimlikten çıkarsanız mesaj atabilirim, birlikte başlayabilirirz daha da motive oluruz tabaklarımızı paylaşırız vs telegram üzerinden.

3 şubat 2021 17:11

5. anon4 bana atabilir misiniz?

3 şubat 2021 17:28

6. @denominator teşekkür ederim cevabınız için. Benim için uygun bir diyet olduğunu düşündüğümden araştırmaya başlamıştım. İnsülin direncim ve haşimatom var, yani şeker karbonhidrat gluten fermente olmamış süt ürünleri zaten diyetimde olmamalı. Ben sürekli yemek düşünmek, 6 öğün yemek yemek ve yemeği keyif olarak görmek istemiyorum artık. O yüzden zor da olsa yemem gereken şeyleri yiyip yalnızca yemek yemiş olmak istiyorum, keyif almış olmak değil. Low carb denediğimde hem fiziksel hem mental olarak çok iyi hissetmiştim, yine yemek=keyif denkliğine kanıp bıraktım. Şimdi kendime belirli sınırlar çizmek, sınırı geçtiğimde kendime dur demek istiyorum. Keto+if bana uygun gibi geldi. Ayrıca yabancı sitelerden tarif baktım ben de, harika şeyler var. Teşekkür ederim öneri için 🙏🏻

3 şubat 2021 18:22

7. Anonim 4 bana da atabilir misin