kilo aldıktan sonra mahvolan hayat kalitem ile ilgili dertleşmek istiyorum?

kendimden zaten görünüş olarak tiksiniyorum ama bu sağlık kısmı beni mahvediyor susluler. herhangi bir kalp rahatsızlığım falan yok dümdüz fazla kilodan oturduğum yerde nefesim daralıyor. kilo vermek için hareket etmem gerek ama hareket etmek cehennem gibi artık. ben bundan iki sene öncesine kadar haftada 4-5 gün sağlam ağırlık antremanı yapan, aynalara bakmaya doyamayan bir kadındım....işsizlik+depresyon, insülin direnci, hipotiroid, ailevi problemler+ yaş aldıkça yavaşlayan metabolizma ve benim b.k boğazlılığım mahvetti her şeyi tanınmaz hale geldim... şimdi kendimi çok şükür mental olarak biraz toparladım terapi de alıyorum artık, iyi kötü işim de var ama kilo beni mahvediyor işte. sanki 20 yaş yaşlanmış gibi...gece yatakta dönmek bile yorucu geliyor böyle iğrenç bir şey. diyetisyene henuz gitmedim (yeme bozukluğu geçmişim olduğu için hassasım biraz) yine de beslenmemi yavaş yavaş düzene soktum midem o kadar büyümüş ki cidden zorlanıyorum ama yapıyorum bir şekilde. ama spor konusu beni mahvediyor susluler... ağır yaşamlar gibiyim resmen:( biraz kamu spotu gibi oldu bir de bu kadar kiloyu alana kadar hiç mi hissetmedin derseniz; evden asla çıkmadığım hayatımda haraketin h'si olmayan günler oldu hissetmemiştim o yuzden :( ee sorun ne derseniz benzer süreci yaşayan elbet vardır dertleşelim istedim sadece.

1. ah suslu cok tesekkur ederim güzel yorumun icin umarım duzeliriz:( troller de buyursun gelsinler etrafımda zorbalıklara cok alıstım bu surecte akrabalar falan görğnce canavar görmüş gibi davranıyorlar en basitinden :D

4 kasım 2023 16:30

2. Süslücüm kilo bu alınır verilir Allah sağlık sıhhat versin inan ki bunlar geçici. Zamanında haftanın her günü ağırlık antremanındaydım dediğin yerde gözlerim yerinden fırladı. Ben hiç öyle bir iradeye sahip olamadım mesela.

4 kasım 2023 16:41

3. a3 suslum cok tesekkur ederim valla 4-5 gun yapıyordum kalan gunlerde de mutlaka kardiyo hatta. fakat odönem cok sıkı bir beslenme surecim de oldu. muhtemelen bugunku yeme bozukluğunun temeli altın çağım olarak andığım o dönemde atıldı:( cok tesekkur ederim desteğiniz için.

a1 suslum sizi cok iyi anlıyorum, bende de "spor yoksa diyet cok anlamsız" zihniyeti vardı ve spordan elimi ayağımı cekince beslenme de ardından bozuldu sonrası uçurum:( belki bir hocayla pilates calısabilirsiniz ama bu da tabi vakit ve nakit isteyen bir sey. duzenli endokronoğa gidiyorum suslu, ilaç da kullanıyorum ikisi icin de. fakat doktorum bana aylardır beslenmeni duzelt kilo ver diyordu ben hep + ile gittim. beslenme konusunda kendimi yeni yeni frenleyebiliyorum daha doğrusu doymaya yönelik, protein ağırlıklı temiz besleniyorum kalori vs saymıyorum tetiklenmemek icin. benim de cocukluktan gelen bi diyetisyen fobim var sizinkine benzer ne yazık ki o yuzden erteliyorum ben de. umarım yakın zamanda sağlıklı ve surdurulebilir olarak verebilirz şu kiloları da hafifleriz biraz:(

4 kasım 2023 17:58

4. süslücüm kilon boyun kaç, daha iyi tavsiye verebilmek için soruyorum

4 kasım 2023 23:49

5. Süslüm 165/78 en son tartıldığım kiloydu ama son pms dönemim ağır geçmişti tartılmadım  muhtemelen 81lere dayandım veya geçtim obezim yani ne yazık ki.

5 kasım 2023 04:17

6. süslüm merhabalar benim annem ve teyzem sizin kilonuzda ve boyu size yakındı. en son intermittan fastinge başladılar. annem akşam 5ten sonra kesinlikle bir şey yemiyordu ve ekmek yemiyordu. bol su içip kahvaltıyı sağlam (hep 2 yumurta artı ceviz peynir kahvaltılıklar falan) yapıyordu. süreci gözümle gördüm çok güzel kilo verdiler. özellikle akşam yememe. sizin yaşınızın da ikisinden çok genç olduğunu tahmin ediyorum. teyzemde pcos da vardı. işiniz daha kolay yani

5 kasım 2023 07:17

7. a5 suslum cok sevindim anneniz ve teyzeniz adına umarım ben de başarırım. if benim bir dönem başarıyla yaptığım bir beslenme şekliydi aslında şu aralar da yapmaya calısıyorum ama insulin direncinden olsa gerek acıkınca bi tuhaf oluyorum ve biraz daha cabuk acıyorum... ama insulini tamir etmek icin de ac kalmam lazımmış böyle pis bi kısır döngü. yani öğünlerimin arasını uzatmaya calısıyorum ama tam olarak if yapamıyorum ama alıştıkça yapmayı umuyorum suslum:( çok teşekkür ederim öneriniz için <3

5 kasım 2023 10:50

8. Suslu oyle bir anlatmissin ki 100 ustusun sandim. 78 kilo asiri yuksek bile degil verirsin. Ayda 1.5 kilo bile versen seneye 60 kilosun bitti gitti.

5 kasım 2023 11:26

9. rica ederim süslüm ne demek. bu arada ben de a6ya katılıyorum. gözünüzde biraz büyümüş bence bu durum. yoksa hiç halledilmeyecek bir kilo değil

5 kasım 2023 13:44

10. Sana tavsiyem tek bir şeye odaklan, ne zamanki o şey kolay gelmeye başladı, ufak bir adım daha atıp yeni şeyi ekle.

Yoksa insana fazla geliyor ve genelde hepsini bir süre sonra bırakıyor. Burada kastettiğim diyet ve spor.

Önce sağlıklı beslenmene odaklan, iki ay sadece onu yapmaya odaklan ve alışkanlık haline gelsin. Sonra yavaş yavaş hareket ekle.

Önce yürüyüş, sonra günleri arttır, sonra basit bir programlı spor. ufak adımlarla ilerle.

Bende benzer süreçlerden geçtim, seni çok iyi anlıyorum. her şey bir an önce olsun istiyoruz ya da eski tempoya bşr an öncr dönmek.

İnan dönülüyor ama bir ayda değil, aylar sonra. kendini üzmeden ve yıpratmadan. cidden 1 sene ver kendine, sağlıklısı (mental ve bedenen) böyle.

5 kasım 2023 14:10