kilo alinca neden saclarimiz guzellesip gurlesiyor?
ben normal kiloda biriyim, diyet falan da yapmiyorum canimin istedigi seyi istedigi kadar yiyorum. (suan 175 boy 60-61 kiloyum) ama donem donem 3-5 kilo aldigim oluyor, birazcik gobegim cikiyor mesela, belim kalinlasiyor. iste o zamanlarda saclarim resmen saha kalkiyor. sac dibimden yeni saclar fiskiriyor, deli gibi uzamaya basliyor saclarim. hayatimda saclarimin en saglikli oldugu donem 65 kilo oldugum donemdi. yedigim seylerde degisen bi sey olmuyor sadece ayni seyleri daha cok yiyorum yani herhangi bir vitamin mineral eksikliginden kaynaklanmadigindan gercekten eminim zaten ara ara kan tahlilleri yaptiriyorum. ustelik hadi diyelim ben yeterince iyi beslenmiyorum, diyetisyen esliginde kontrol altinda kilo veren insanlarin bile saclarindaki degisim benim gozume carpiyor. yavas yavas da olsa kilo kaybeden insanlarin saclari da zayifliyor. hepimizin bildigi duygu ozaslan ornegine bakalim suan kendisi dahil herkesin cok begendigi bir vucudu var. spor yapiyor. iyi besleniyor. et, balik, meyve sebze, bilimum vitaminler takviyeler kolajen tozlari heeeeepsine rahatca ulasabiliyor. ama suan kedi tuyu gibi olan saclari herkesin lincledigi kilolu doneminde resmen yele gibiydi. bariz sekilde iki katina cikmisti kafasindaki saclar ve cok hizli uzadigini her ama her storysinde soyluyordu. ben ve duygu ozaslan sadece iki ornek ama dedigim gibi hem unlulerde hem kendi cevremde siradan insanlarda bunu coooooook sık goruyorum. arada bi korelasyon oldugundan eminim. neden saglikli kilomuzda olmak saclarimiza yetmiyor? neden illa 3-5 kilo fazlamiz olunca kendilerine geliyorlar?