kilo vermeye çalışıyorum, sağlıklı yemekler önerebilir misiniz mümkünse her evde olan malzemelerle?

internetten tarif bakıyorum ama herkesi blogger sanıyolar süslüler, sürekli abuk subuk malzemelerle dolu bütün tarifler

1. üstteki süslü gibiyim gecen gün evde tavuk vardı haşladım didikledim, mercimek haşladım biraz şehriye haşladım kapya biber doğradım yoğurt ekledim mis gibi soğuk salata

24 ocak 2021 15:47

2. süslü ben nohutu fırınlayıp salata yapıyorum. çıtır nohut diye geçiyor tarif. çok doyurucu ve hafif oluyor.

24 ocak 2021 16:31

3. Diyet yapmıyorum ama ara ara yaptığım sağlıklı tarifler var. Ispanak köftesi yapıyorum; malzemeleri kafama göre belirliyorum onu belirteyim. Ispanak, lor ya da beyaz peynir evde hangisi varsa, bir yumurta, ya ekmek kırıntısı ya da yulafı rondoda çekiyorum, zeytinyağı, tuz biber karıştırıp köfte haline getirip fırına veriyorum. Yoğurtla ya da sade yiyebilirsiniz. Kereviz çorbası yapıyorum havuçlu, patatesli internette tarifi var direkt. Aslında mutfağımızdaki sulu yemeklerin çoğu sağlıklı onları da yapabilirsiniz.

24 ocak 2021 16:49

4. karnabahar brokoli havuç haşlayıp yoğurda batırarak fondü gibi yemeyi çok seviyorum. (imkanınız varsa sebzeleri buharda haşlayın, çok daha lezzetli oluyor)

tavuk haşlayıp, haşlanmış karnabahar brokoli, çiğ marul havuç vs sebzelerle salata yapıyorum. hem doyurucu hem çok lezzetli oluyor. tavuk yerine haşlanmış yumurta da koyulabilir daha kolay olur.

tam buğday unundan krep yapılabilir, normal unla yapılandan bile daha lezzetli. bunun içine çikolata gibi sürmek için de keçiboynuzu özü (veya bal), süt ve kakaoyu karıştırıyordum. bence baya lezzetli oluyordu :dd

yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırparak kabarık omletler yapabilirsiniz. (link: https://youtu.be/hgL_Am_TvBw bunun gibi) . yine patatesli, yeşil soğanlı, maydonozlu vs değişik omlet çeşitleri yapılabilir.

yulaf lapası en sevdiğim. favorim dark kakao ve keçiboynuzu özü/pekmezi ile yapılan. içine muz da koyunca çok iyi oluyor.

canınız kek ıstediği zaman da küçük bir kasede yumurta süt bal un ve kakaoyu karıştırıp yapabilirsiniz, diyetiniz de bozulmamış olur.

havuçları halka halka doğrayıp biraz yağ ve tuzla tavada pişiriyorum. üstüne yoğurt da koyunca acayip hoşuma gidiyor. kabakla falan da yapıyorum bunu artık evde hangisi varsa djflsjldjxs

bir de bence kumpir sağlıklı bir yemek ya. iki tane haşlanmış patatesi azıcık kaşarla ezip üstüne rendelenmiş ve tavada kavrulmuş havuç, mısır, ton balığı falan koyuyorum. gayet güzel oluyor.

biraz uzun yazdım belki zaten bildiğiniz şeylerdir ama yardımcı olur diye aklıma gelen her şeyi eklemek istedim. umarım işinize yararlar.

24 ocak 2021 16:58

5. Harikasınız süslüler çok teşekkürler 💕 bir sürü fikir edindim deneyeceğim bu hafta hepsini :)

24 ocak 2021 17:37