kilom tartıda değişmedi ama pantolonlarımın bacak kısmı bollaşmaya başladı? kilom neden düşmüyor?

diyet ve spor yapıyorum. spor dediğim de yürüyüş, leslie, interval traning walk ve arada bir de ağırlık. o gün canım hangisini istiyorsa onu yapıyorum yani. üst bacaklarım çok kalın. neredeyse lifödem başlangıcı kadar kalın. hatta ölçtüğümde sol taraf 61,5 cm gelmişti. şimdi 1 cmlik incelme var her iki bacakta da ve pantolonlarımın bacakları artık sıkmıyor. çekince bollaşma bile oluyor. ama tartı aynı. değişmiyor. kilom neden tartıda düşmüyor? 59 kiloyum.

1. Yağdan yakıp kaslarını geliştiriyorsundur ki bu kilo vermekten çok daha iyi, zamanla tartıda da oynar

22 şubat 2024 08:59

2. a1 yağ kasa dönüşüyor demediğin için teşekkür ederim ya. valla biri çıkıp yağ kasa dönüşüyor yazacak diye korkmuştum. sen kas geliştirip yağ yakıyorsun deyince mutlu oldum resmen. ifade hataları yüzünden insanlar da gerçekten yağ hücreleri kas hücrelerine dönüşüyor sanıyor çünkü. yağ hücreleri ve kas hücreleri şu an su tutuyor olabilir mi? ödem atıcı çay içiyorum (diyetisyen tarifi verdi, evde hazırlıyorum) ama aynı zamanda günde 3-4 karton bardak dolusu kadar türk kahvesi de tüketiyorum. o engel oluyor mudur su kaybına? kahve bağımlısıyım, daha onu çözemedim de.

22 şubat 2024 09:09

3. Ödem turuyor olabilirsin, ben yürüyüşlerden sonra aşırı şişiyorum ve çok kahve de ödem tutar, azı karar çoğu kazar kahvenin, bir kahve bağımlısı olarak söylüyorum bunu. Bolca terlemeye bak öyşe durumlarda, leslie beni terletmiyor mesela ama yaptığım zaman sıkılaştığımı hissediyordum. Hamur işi, ekmek, makarna falan yediğim günler glutensen karın şişmesini bırak yanaklarım bile pofidik oluyor mesela benim. Beslenmen nasıl bilmiyorum ama low karb bende hemen etki ediyor. Benim de basenlerim ve üst bacağım kalındır.

22 şubat 2024 09:28

4. low carb besleniyorum zaten a1. karb kaynağım sadece meyve, peynirdeki süt şekeri ya da sebze içindeki kadar. ama haftada 1 kez çikolata ya da dondurma yiyorum. o günün akşamında da 2 kase sebze çorbası içiyorum dengelemek için. gluten ve süt direkt şişiriyor beni. kahveyi azaltmam lazım dediğin gibi. 2 bardağa düşürürsem çok iyi olacak. sporda da nabzım 160 lara kadar çıkıyor ve leslie'de bile baya terliyorum. hoş, normal yürüyüşlerimde bile terliyorum ama çok değil.

22 şubat 2024 09:36

5. a3 başka bir fikrin var mı neden pantolonlarım bollaşırken tartıdaki rakamın değişmediğine yönelik, yoksa sadece eleştirmek için mi yazıyorsun?

22 şubat 2024 09:39

6. diyetisyenle çalışıyorum a3. diyetisyenin dediğinden farklı yaptığım tek şey spor.

22 şubat 2024 09:44

7. a1'in yazdığının aynısı ise cevabın soruya cevap yazmana gerek bile yoktu. asıl akıl yoksunluğu sende. yazmak için yazıyorsun. sonra da cevabını değiştirip tripleniyorsun. şaka gibisin.

22 şubat 2024 09:46

8. Dövüşmen guzum

22 şubat 2024 09:53

9. süslü tartıya çok takılma 2 yıldır fitness yapıyorum başlangıç kilom başta hiç düşmeden iki beden incelmiştim sonra kilo verdim ve kastan olacak şekilde tekrar aldım kilo ve başlangıç kilomun üstüne çıktım ama hala aynı bedendeyim.

22 şubat 2024 09:58

10. Sıkılaşmıştır vücudun. Bu nedenle kilon aynı olsa da kıyafetlerin bol geliyor. Demek ki yaptıkların işe yarıyor. Devam et kilo da vereceksin. Diyetini aksatma

22 şubat 2024 10:02